Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rezidenční bydlení / foto: Shutterstock

Při prodeji nemovitosti dávejte pozor na nekvalitní realitní kanceláře!

Zvažujete nákup nebo prodej nemovitosti prostřednictvím realitní kanceláře? V tom případě nezapomínejte na základní pravidla, abyste nenaletěli podvodníkům v oblasti realit. Cílem profesionálních prodejců nemovitostí je maximální spokojenost konečných zákazníků.

Co musí realitní kancelář splňovat?

Každá realitní kancelář musí být řádným členem Hospodářské komory České republiky a měli by dodržovat zásady Etického kodexu člena Hospodářské komory ČR.

Jak ověřit důvěryhodnost realitní kanceláře?

Před samotnou realizací nákupu či prodeje nemovitosti se ptejte svého makléře, jak dlouho působí ve svém oboru a s jakou úspěšností se mu daří prodej nemovitostí. Vždy si ověřte to, co vám makléř říká. Důvěryhodnost realitní kanceláře lze ověřit i z referencí a hodnocení předešlých klientů. Je vhodné se zaměřit na to, jakým způsobem prezentuje realitní makléř danou nemovitost. Dopředu chtějte znát výši provize připadající realitní kanceláři z prodeje či nákupu nemovitosti. V neposlední řadě nezapomínejte číst veškeré smlouvy ještě před finálním podpisem.

 

Jaké služby poskytuje realitní kancelář?

Realitní kancelář Olomouc nabízí jednak znalecké posudky a tržní odhad nemovitostí, dále oddlužení nemovitosti, vypracování daňového přiznání k dani z převodu nemovitostí, právní a daňové poradenství, vyhotovení kupní smlouvy a smlouvy o úschově peněz u nezávislých advokátů, nebo i vyhotovení návrhu vkladu do katastru nemovitostí.

Spolupráce RK

Realitní kanceláře obvykle spolupracují s renomovanými advokátními kancelářemi, finančními poradci a bankovními domy. Díky ověřeným kontaktům můžete využít těchto služeb a ušetřit si tak drahocenný čas.

Nemovitosti k dispozici na jednom místě

Reality Olomouc nabízí byty, domy a vily, chaty a chalupy, pozemky či komerční nemovitosti na jednom místě. Prostřednictvím jediné realitní kanceláře můžete zprostředkovat prodej staré, již nevyhovující nemovitosti a zároveň zrealizovat nákup pro vás nové nemovitost či pozemku s možností následné výstavby.

Při prodeji nemovisoti dávejte pozor na nekvalitní realitní kanceláře!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!