Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Holení intimních míst / foto: shutterstock

Chloupky „tam dole“ jsou v Asii in

Chloupky a ochlupení vzbuzují u mnohých žen silné emoce. Jedny si je přepečlivě odstraňují a holí dohladka, jiné pak toužebně prosí o pár chloupků navíc a utrácí šílené peníze za plastiky.

Mužům se chlupy nelíbí

Drobné lehké ochlupení se u žen zachovalo po celém těle, ale až na výjimky jsou to chloupky velmi jemné a zakrnělé. Muži se vůči ženskému ochlupení staví přímo odmítavě, zejména pokud jde o oblasti prsou či brady, kde představují zcela mužský rys. Ženy se snaží chloupky odstraňovat ze všech částí svého těla, zejména nohou a rukou. Vnímají to jako zcela neženský prvek. Zrodila se tak rozsáhlá oblast kosmetiky, která se zabývá ženskou depilací a epilací.

Profesionální epilace
Profesionální epilace – Zdroj: Shutterstock.com

Trojúhelník versus kosočtverec

Nadmíru ženskou charakteristickou oblastí je pak pubické ochlupení ve tvaru trojúhelníku s vrcholkem ukazujícím cestu k pohlavním orgánům. Mužské ochlupení má naopak tvar kosočtverce, který postupně sahá až k pupíku. Chloupky na rozdíl od vlasů zde dorůstají pouze 3-8 centimetrů a jejich růst je řízený hormonálně. Asiatky, a zejména Japonky, se vyznačují velmi řídkým ochlupením a u mnohých je tento ženský trojúhelník velmi nepatrný. Jak se Evropanky a Američanky snaží v současnosti své pubické ochlupení eliminovat nebo alespoň pečlivě esteticky korigovat, tak Asiatky propadají panice, když je jejich trojúhelníček příliš řídký.

Péče o tělo
Péče o tělo – Zdroj: Shutterstock.com

Magická plastická chirurgie

Asiaté považují pubické ochlupení za přednost a symbol zdraví a plodnosti. Jejich náklonnost k ženskému „bobru“ vychází ze zkušenosti. Až 10 % Korejek totiž trpí atrichózou či hypotrichózou a tato onemocnění způsobují ztrátu pubického ochlupení. Japonští plastičtí chirurgové však našli řešení a pubické ochlupení ženám transplantují. Využívají se k tomu vlasy – při operaci se pacientce odeberou vlasové folikuly z hlavy a jejich cibulky se operativně vsadí do oblasti nad stydkou kostí. Zákrok vyjde cca na 50 tisíc korun a často se musí opakovat. Přesto zájem o tyto zákroky neustále narůstá.

 

Zdroje:

Pierre Dukan: Muži to rádi oblé aneb Proč se přirozená krása stala tabu. Praha 2013.

https://www.idnes.cz/onadnes/moda/korejky-touzi-po-pubickem-ochlupeni-nechavaji-si-jej-transplantovat.A141128_163905_krasa_jup

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pubick%C3%A9_ochlupen%C3%AD

 

Chloupky „tam dole“ jsou v Asii in

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!