Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bazén / foto: shutterstock

Ladíme se na koupání aneb Jaká je nejvhodnější venkovní dlažba kolem bazénu?

Letos v létě už se ve vlastním bazénu vykoupete! Poradíme vám, jak se vybírá venkovní dlažba a na koho se obrátit, když si nevíte rady.

Plánujete bazén? Nebo renovujete ten stávající? Venkovní dlažba je alfa omega kolem celého projektu bazénu. Udělali jsme pro vás malý průzkum. Pro jakou dlažbu se rozhodnout, aby neklouzala, byla snadno udržovatelná, a ještě vypadala hezky?

Dlažba kolem bazénu

Bazén je láska

Každý z nás si určitě alespoň při jednom letním pařáku povzdechne, jak moc prima by bylo mít bazén. Pokud máte zahradu, je to jen o rozhodnutí. Často při té představě, co všechno obnáší údržba vody, manuální čištění síťkou, i kolik to bude stát, se tohoto snu vzdáváme. Avšak bazén je láska a pokud milujete vodu a každé léto si trháte vlasy, že jste se ze strachu ještě neodhodlali… Letos to změňte.

V barvě vody

Když se rozhodnete pro bazén zděný, nebo zapuštěný, bude potřeba pořídit tu správnou dlažbu do bazénu i kolem něj. Přímo na stěny a podlahu bazénu je vůbec nejlepší použít bazénovou mozaiku. Ta nejen krásně vypadá, ale také na podlaze bazénu vytvoří protiskluzný povrch. Často se ohledně barev rozhodujeme právě pro modrou, aby zvýraznila barvu vody. I když voda sama o sobě je průhledná. Často její modrá barva vzniká právě odrazem barvy nebe.

Stylový bazén

Kolem bazénu

Venkovní dlažba, kterou použijete kolem bazénu, musí mít především protiskluzné vlastnosti. Jakmile se na dlažbu bez protiskluzu dostane voda, dokážete si představit, jakými pády to končí. Co se týče barevných odstínů, je to vždycky jen na vašem vkusu. Dlažba všude kolem domu i na zahradě, by vždycky měla ladit s celkovým designem domu. Někdo rád na podlahu kolem bazénu použije stejnou mozaiku, jako je uvnitř. Ano, malé kostičky tvoří poréznost, tudíž ani nebudou klouzat. Jen se pokuste vybírat spíše matný povrch, abyste protiskluz podpořili. Když si nebudete vědět rady, poraďte se s odborníky. Třeba na pobočkách KERAMIKA SOUKUP a.s., jež už 30 let na Českém trhu úspěšně funguje. Letos už to klapne! Přejeme příjemnou koupačku.

K tomuto článku není otevřena diskuze