Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Krádeže penisů způsobily paniku

Muži v Kongu se obávají kouzelníků, kteří jim chtějí odejmout přirození.

Policie v africkém Kongu zatkla třináct podezřelých kouzelníků, kteří rozproudili paniku mezi zdejšími muži. Ti se obávají jejich černé magie, jíž mágové používají ke krádežím penisů.

Temná Afrika
Zprávy o takzvaném odebírání penisů nejsou v západní Africe zcela výjimečné. Stále tu přežívají tradiční náboženství s hrozivými rituály, při kterých teče krev a létají různé části těla.

Zkazky o krádežích penisů se v Kinshase, hlavním městě Demokratické republiky Kongo, začaly šířit minulý týden. Obavy se mezi osmi milióny obyvatel rychle rozšířily a téma opanovalo rozhlasové pořady. Lidé se mezi sebou varovali, aby si ve veřejné dopravě dávali pozor na divné chlapíky se zlatými prsteny.

Čtrnáct domnělých obětí, které byly rovněž zadrženy policií, vypovídaly svorně v tom smyslu, že se kouzelníci dotkli jejich genitálií a ty se náhle zmenšily nebo dokonce úplně zmizely.

Dobrý vtip
Podle některých výpovědí se kouzelníci vydávali za lékaře, kteří za úplatu slibovali léčbu různých nemocí.

Řeči o zlodějích penisů rozpoutaly ve městě velkou nevoli. Hrozilo lynčování údajných kouzelníků. Před deseti lety jich v nedaleké Ghaně bylo ze stejného důvodu několik zabito. Proto policie vzala všechny zúčastněné do vazby. Chtěla tak zamezit dalšímu šíření nenávisti.

Vyšetřováním pověřený policejní šéf se nechal slyšet, že to celé je jeden velký vtip. Ale když se snažil vysvětlit „postiženým“ mužům, že jejich penisy jsou stále na místě, dovolávali se tito k zákroku spravedlnosti zejména proto, že jsou jejich genitálie překvapivě malé nebo protože jsou impotentní. Policista odvětil, ať jdou domů a vyzkoušejí to.

Místním je velmi složité vysvětlit, že se jim vlastně nic nestalo. Když si něco vezmou do hlavy, tak si za tím stojí a nenechají si to vymluvit.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 254