Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vrásky okolo očí / foto: shutterstock

Peptidy v kosmetice: Doplní, co pokožka potřebuje, a jsou cestou k pleti bez vrásek

Chcete mladistvou pleť? Potřebujete zpevnit pokožku? Zaměřte se na peptidy. O co se jedná? S čím vším pomohou a jaké umí zázraky s naší pletí?

Možná jste zaznamenali, že v poslední době se začíná více upozorňovat na kosmetiku s peptidy. Co jsou peptidy? Jakou plní úlohu v kosmetice? Jak a s čím nám mohou pomoci?

Co jsou peptidy

Peptidy jsou organické sloučeniny, které jsou tvořeny spojením několika aminokyselin peptidovou vazbou. Vyskytují se přirozeně v naší pokožce. Jsou jedním ze základních stavebních kamenů elastinu, keratinu a kolagenu. Těch však naše tělo s ohledem na věk produkuje čím dál méně, tudíž pleť stárne, ochabuje a začínají se objevovat první vrásky.

Vzhledem k tomu, že už okolo 25. roku života se snižuje tvorba těchto látek, je třeba myslet na to a peptidy dodávat pokožce včas. Tímto můžete výrazně zpomalit proces stárnutí pokožky, ale také předčasného vypadávání a řídnutí řas i obočí.

Nedělejte si vrásky z vrásek
Nedělejte si vrásky z vrásek – Zdroj: Shutterstock.com

Jak fungují peptidy v naší pokožce

Peptidy snižují intenzitu kontrakcí mimických svalů, tím tak snižují tvorbu mimických vrásek. Jedním z důvodů, proč kosmetika s peptidy se těší takové popularitě je, že podporuje vlastní tvorbu kolagenu, kyseliny hyaluronové a elastinu. A právě kolagen dává pokožce pevnost, hladkost, zatímco elastin má vliv na elasticitu a pružnost pokožky a kyselina hyaluronová udržuje kůži hydratovanou. Podporování tvorby těchto látek je klíčem k mladistvé pleti bez vrásek. Tuto cestu můžete začít právě používáním kosmetiky s peptidy.

Peptidy pomohou pleť vyhladit
Peptidy pomohou pleť vyhladit – Zdroj: Shutterstock.com

Proč používat kosmetiku s peptidy

Získáte pružnou pokožku, předejdete vzniku vrásek, ale také odstraníte červenání a záněty, neboť tyto účinné aminokyseliny dokáží redukovat zanícení pokožky a sjednotit její tón. Rovněž tak používáním kosmetiky s peptidy se můžete efektivně zbavit akné, stejně tak chrání naši pleť před nepříznivými vnějšími vlivy. Peptidy v kosmetice pomáhají taktéž odstranit pigmentové skvrny. A celkově naši pokožku regenerují.

 

Zdroje:

https://www.notino.cz/beautyblog/tipy-a-rady/peptidy-v-kosmetice-zarucena-cesta-k-pleti-bez-vrasek/

https://zdravi.euro.cz/clanky/peptidy-ucinky-vyznam-kosmetika/

Peptidy v kosmetice: Doplní, co pokožka potřebuje a jsou cestou k pleti bez vrásek

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!