Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jednorázové nádobí / foto: Andriy / Adobestock.com

Výhody ekologického jednorázového nádobí

Jednorázové nádobí si člověk často spojuje s rychlým občerstvením. Pravdou však je, že mít doma po ruce tento typ nádobí má nespočet výhod. Využijete ho jak při různých oslavách, letních grilovacích party, tak při cestování.

Díky tomu nemusíte stát u dřezu a mýt nádobí, případně dáte dovolenou vaší myčce. Tím ušetříte jak za energie, tak mycí přípravky, které nebývají levné.

Přesto, že se nádobí neumývá, ale vyhazuje, resp. recykluje nebo kompostuje, můžete jej i nadále využít, pokud by vám bylo líto vyhodit třeba kelímky s krásným potiskem. Využít se dají například na pastelky či fixy pro děti, nebo při společném kreativním tvoření. I když nádobí vyhodíte, vrásky z toho mít nemusíte - ovšem pokud nejde o plast, ale o ekologický materiál, který přírodě neškodí.

Praktický a elegantní prvek

Jak už jsme si zmínili, ekologické jednorázové nádobí má mnoho výhod. Díky němu připravíte rychlou oslavu narozenin, rodinnou sešlost, zahradní party nebo přibalíte na cesty. Jedná se o komfortní řešení, které vám ušetří hodiny úklidu. Snadno se přenášejí a skladují.

Můžete vybrat takové nádobí, které bude ladit barevně nebo tematicky. Dokonce si můžete vybrat i vlastní potisk, pokud by v nabídce neodpovídalo nic vašim představám. Jaké další výhody z nákupu tohoto nádobí plynou?

Nemusíte se obávat rozbití

Nejen rodiny s malými dětmi řeší časté rozbití nádobí. I senioři již nemají takový cit v rukou a často jim vyklouzne talíř či sklenička. Ekologické jednorázové nádobí je tak skvělou možností, jak předejít doma i na oslavách těmto nepříjemnostem. Mimo jiné, koupit novou sadu porcelánových hrnků je mnohem větší finanční zátěž.

Nezatěžuje přírodu

Na rozdíl od plastového nádobí, to ekologické je recyklovatelné nebo kompostovatelné. Je vyrobeno z biologicky odbouratelného materiálu, například z papíru nebo cukrové třtiny. Na pozoru se mějte u nádobí, které obsahuje PLA (polylaktid). Takové výrobky vyžadují průmyslové kompostování. Pokud však zvolíte to ekologické, vaše svědomí může být čisté.

Výhody ekologického jednorázového nádobí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!