Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Manuel Uribe / foto: manueluribe.com

Největší tlusťoch na světě hubne

Člověk s největší váhou na světě se dal na hubnutí.

Manuel Uribe je dvaačtyřicetiletým Mexičanem, který světově proslul způsobem, jaký by si pravděpodobně dobrovolně nevybral – je oficiálně nejtlustším člověkem.

Nejefektivnější dieta
Jeho nespokojenost při pohledu na váhu již dosáhla takových rozměrů, že se rozhodl přistoupit k drastické dietě, při které by měly padat stovky kilo.

Uribe tak nejenže je v Guinessově knize zapsán jako největší cvalík, on by rád svůj zápis nahradil jiným, a sice nejefektivnější dietou všech dob.

Ještě před dvěma lety se Uribeho váha pohybovala na neuvěřitelných 560 kilech. Uvažte, že je to přes půl tuny, což už je pro člověka opravdu nepatřičná měrná jednotka. Mexičan tak vážil tolik jako menší slon nebo malé japonské auto.

Stovky kil musí dolů

magazin.cz
V březnu roku 2007 si Uribe vytyčil cíl, který zní přímo neuvěřitelně. Rozhodl se totiž shodit většinu své váhy a dostat se na přijatelných 120 kilogramů, což už by v jeho případě byla jen nadváha. To by ovšem znamenalo, že musí shodit 440 kilo. Každý, kdo někdy v životě shazoval byť jenom deset, určitě ví, jaká je to fuška.

Aby byl pořádně motivován, stanovil si také poměrně šibeniční termín, za který chce rekord pokořit: hotovo musí být do roku 2010.

A jak se zdá, vykročil hubnoucí tlusťoch správnou nohou. Nejhorší kila se mu podařilo shodit a při měření letos v únoru už vážil jen něco přes 300 kilogramů. Ubral tak neskutečných 250 kg za pouhý jeden rok.

Zatím se daří
Počin je to vskutku obdivuhodný, jelikož je třeba vzít v potaz, že v Uribeho případě nepřipadají v úvahu žádné sporty. Vždyť i s chozením měl jednu dobu obrovské problémy a většinu času musel ležet a byl odkázán na pomoc druhých.

Manuel byl naprosto zoufalý, postupně ztratil ženu, práci a samozřejmě i zdraví. Hubnutím se tak pokouší o nový život.

Odmítl přitom sofistikované zákroky na operačním stole, naopak vzal zavděk nabídkou amerického doktora Barryho Searse, jenž přišel s obzvlášť efektivní dietou.

„Je zázrak, že jsem se dostal tak daleko. Ještě před dvěma lety jsem se chtěl zabít, když mě opustila žena, ale Bůh mi seslal skvělé doktory,“ říká Uribe.

Ještě je před ním ale dlouhá cesta, protože každé další kilo se shazuje hůře a hůře.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 645