Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Ufoni existují, tvrdí astronaut

O pořádné pozdvižení se postaral renomovaný astronaut Edgar Mitchell, když prohlásil, že mimozemšťani skutečně existují a že se s lidmi dokonce snažili zkontaktovat.

A to hned několikrát. Světové vlády ale prý již šedesát let drží vše v tajnosti.

Vážná slova

magazin.cz
Nemyslete si, že jde o výrok potřeštěného ufologa. Edgar Mitchell je v astronautice kapacitou. Jako člen posádky Apolla 14 byl šestým mužem na měsíci a poté získal i doktorský titul v oboru.

Sedmasedmdesátiletý Mitchell prohlásil, že za svou dlouholetou kariéru u americké vesmírné organizace NASA byl několikrát svědkem kontaktu ze strany mimozemšťanů. Pro veřejnost se ale vždy vše zametlo pod koberec.

Doktor se v rádiovém rozhovoru nechal slyšet, že ti, kdo se s „alieny“ skutečně setkali, je popisují jako „malá, pro nás velmi podivně vyhlížející stvoření“. Údajně se docela podobali tomu, jak se „ufoni“ často znázorňují.

Měsíční rekordman
Mitchell drží spolu s vedoucím své posádky Alanem Shephardem rekord v času stráveném na Měsíci. V roce 1971 tam pobyli devět hodin a sedmnáct minut. Od té doby je nikdo nepřekonal. Dá se tedy tvrdit, že na vesmír jsou opravdu velkými odborníky.

„Dostalo se mi privilegia, že jsem byl zasvěcen do skutečnosti, že jsme byli navštíveni a že fenomén UFO je reálný,“ tvrdí Mitchell.

„Vlády to drží v tajnosti, ale sem tam něco prosákne a někteří z nás byli poctěni tím, že dostali podrobnější informace.“

Brzy se dozvíme více
Jedna z nejvýraznějších událostí spojených s mimozemšťany se udála v americkém městečku Roswell. Tam lidé viděli ztroskotat podivný objekt. Armáda se ale rychle zmobilizovala, vše odstranila a začala tvrdit, že šlo jen o pád vojenského vrtulníku. Mitchell nyní tvrdí, že šlo skutečně o „ufony“. Další incidenty se vyšetřují.

Mitchell je přesvědčen, že již brzy se začnou na veřejnost dostávat další podrobnosti. „Řada organizací pracuje tímto směrem,“ řekl ohromené moderátorce rádia. Tak uvidíme...

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 397