Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: tesladownunder.com

Dá se přežít rána půl miliónem voltů?

Z těchto obrázků vstávají vlasy na hlavě. Někomu možná hrůzou, jinému jen představou, že by něco takového musel podstoupit.

Ne, rozhodně se nejedná o žádné fotomontáže. Takové by samozřejmě nebylo těžké vytvořit, ovšem Peter Terren na takové podvody nedá. Chce posunovat hranice a vytvářet hodně netradiční pózy. Nutno říct, že se mu to daří náramně.

magazin.cz

S elektřinou si pohrává už mnoho let a nechává se s ní hojně vyobrazovat. Je fascinován kontaktem elektrických výbojů se svým vlastním tělem.

Poslední fotografie ale přesáhla vše, co dosud vytvořil. Do Peterova těla směřovalo neuvěřitelných 500.000 voltů, tedy porce, která by zabila celý armádní pluk, natožpak jednoho člověka.

magazin.cz

Přitom to rozhodně nevypadá, jako by to Peterovi nějak vadilo nebo činilo potíže. Jak je tohle vůbec možné?

Překvapivě nejde o kouzelníka. Peter Terren přiznává, že používá speciální fólie, které vedou výboje do země. Rozhodně ale nejde o nerizikové řešení.

magazin.cz

Už párkrát dostal ránu, když bezpečnostní mechanismy selhaly. Jeden jediný výboj, kterých je na obrázcích vidět spousty, má sílu rány taserem.

magazin.cz

Rána několika z nich už je potom smrtící, a to i pro Petera. Toho ale zjevně baví pohybovat se na tenkém ledě, hodlá v tom pokračovat a posunovat hranice možného stále dál.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 186