Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Doktor smrt rozřezal těla souložících

Známý patolog Günther von Hagens, přezdívaný Doktor Smrt, proslul svou vášní ve zobrazování lidí stažených z kůže v různých pozicích.

Tohle už je moc
Tentokrát to ale zjevně přepískl. Už před několika měsíci dostal zákaz vystavit své nejnovější veledílo. Jednalo se o souložící pár - jak jinak - stažený z kůže.

To už ale bylo na bavorské úřady – výstava se měla konat ve městě Augsburk – příliš. Ačkoliv von Hagens za svůj výtvor orodoval, soud rozhodl, že se tohle vystavovat rozhodně nebude.

magazin.cz

Doktor se ale z celé věci rozhodl vytěžit přinejmenším publicitu. A tak vzal pilu a své souložící rozřezal. Dokonce jim setnul hlavu.

Se svolením
Patolog prohlásil, že soudu údajně vadil výraz ve tváři souložících, proto je zbavil hlav a domnívá se tak, že problém je vyřešen.

Kritici hovoří o tom, že jde o jasný důkaz toho, jak von Hagens zcyničtěl. Vůbec nectí důstojnost lidí, kteří mu dali svolení, aby je po jejich smrti „zpracoval“.

magazin.cz

Günter von Hagens se také nechal slyšet, že obě těla patří pacientům, kteří zemřeli na rakovinu plic a ještě před svou smrtí doktorovi kývli na to, aby si s nimi po jejich skonu pohrál.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 522