Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

V salónu jí obarvili vlasy. Pak oslepla!

Odškodnění? Přes půl milionu korun.

Mladá Britka, která v té době ještě navštěvovala střední školu, oslepla krátce poté, co si nechala v jednom z kadeřnických salónů obarvit vlasy. Přišly alergické reakce a nakonec i naštěstí jen dočasná slepota.

Bylo to peklo

Po pěti letech se jí na salónu podařilo vymoci odškodnění, které přesahuje částku půl milionu korun. Jen těžko to ale nahradí trauma, jakým Charlotte Gilchrist prošla.

Celých pět dní v podstatě nemohla otevřít oči. A to nebylo vše – krátce po opuštění salónu ji příšerně začala svědit hlava a když se druhý den probudila, měla neskutečně napuchlý obličej. Z pravé části pak vytékala průhledná tekutina. „Bylo to prostě nechutné,“ říká Charlotte.

Celá záležitost se přihodila v dubnu roku 2004, kdy si tehdy šestnáctiletá Charlotte chtěla jen nechat obarvit hlavu. Tak jako vždycky.

Nicméně kadeřník zřejmě použil jiný přípravek a alergická reakce dosáhla takových rozměrů. Když si do salónu přišla stěžovat a ukázala jim důsledky jejich práce, řekli jí, že to musí být šampónem.

Kadeřníkem nemůže být každý
„To je ale nemožné. Používala jsem stejný přípravek celé roky – a nikdy se mi nic takového nepřihodilo,“ argumentuje Charlotte.

„Kadeřníci mají za své klienty zodpovědnost. Může se to stát každému. Oni nevědí, jak má kdo citlivou kůži. Předchozí pečlivé testování by mělo být povinností,“ říká rozohněná žena.

Nedávná studie provedená v části Velké Británie ukázala, že 84% kadeřníků nedodržuje předpisy dané výrobcem přípravku. I to může vést k podobným výsledkům.

V salónech se pracuje s celou řadou chemických přípravků a jejich nesprávným použitím či dokonce záměnou může dojít k velkým nepříjemnostem. Kadeřníkem zkrátka nemůže být každý, kdo ví, jak se drží nůžky a kdo rozpozná pár odstínů barev.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 153