Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nadya Suleman / foto: Shutterstock

Měla už šest dětí a porodila osmerčata

Děti jsou prý požehnáním. V případě Američanky Nadyi Suleman je to však sporné. Tato 34letá matka si jich pořídila více než dost!

O případu Američanky jsme psali, ještě než vloni porodila. Jak je to s ní ale dál?

„Osmička“ ze zkumavky
Celý svět jí zná pod přezdívkou „Octomom“ (matka osmerčat) a Nadya Suleman je na to právem hrdá. Tato brunetka vloni v lednu porodila císařským řezem čtyři chlapce a čtyři holčičky a tím se zapsala do Guinessovy knihy rekordů jako žena, která najednou přivedla na svět nejvíce dětí.

Ale pozor – nešlo o „hříčku přírody“, ale o výsledek umělého oplodnění. Jak se později ukázalo, Nadya byla u gynekologů „pečená vařená“.

Nenasytná matka

magazin.cz
Na povrch totiž vyplavalo, že kromě osmerčat, má žena doma ještě dalších šest dětí. Což celkem dělá 14 potomků. Možná, že by nešlo o nic dramaticky zvláštního, kdyby se však nejednalo o svobodnou matku, která si k velké rodině dopomohla umělým oplodněním.

První šestici svých robátek přivedla Nadya na svět mezi lety 2000 a 2007. Tehdy jí reprodukční medicína „nadělila“ dvojčata Calyssu Arielle a Caleba Kai (3), pak syny Joshuu Jacoba (6), Elijaha Makaie (8) a dcerky Amerah Yasmeen (7) a Aiden (4).

Taková malá školka...
Šest dětí není málo (tím spíš, když jeden z nich je autista). Nadya však měla k tomuto početnému početí pádný důvod – při umělém oplodnění totiž došlo k oplodnění více embryí.

V běžné praxi se jich použije jen několik, ostatní se zamrazí (do zásoby, pro příště), daruje nebo zneškodní. To však mladá žena nedopustila a rozhodla se je využít všechna! A tak ke svým šesti dětem porodila dalších osm!

Alimenty? Ani náhodou!
Dítě je krásná, nicméně drahá záležitost. Nadya však nemá peněz nazbyt. Je totiž svobodnou a navíc nezaměstnanou matkou: „Zkrátka jsem chtěla mít děti, co je na tom špatného?“ durdí se žena a vzápětí dodává, že otcem jejích 14 dětí je jeden a totožný muž.

Bohužel jde o pána, který nechce vystoupit z anonymity. „Je v šoku, potřebuje čas,“ kryje svého partnera. A alimenty? O nich si může krásná tmavovláska nechat jenom zdát. Kdo se tedy postará o těch 15 hladových krků?

Děda se postará...

„Pomohou mi rodiče, přátelé a moje církev,“ říká Nadya. Zřejmě to ale nebude jednoznačné. Třípokojový dům, ve kterém ještě donedávna bydlela se svými šesti staršími dětmi a matkou, musel být kvůli finančním dluhům prodán.

Co teď? Natalya odmítla jeden milion dolarů za učinkování v pornofilmu. Místo toho přijala nabídku svého otce, šestasedmdesátiletého Edwarda Doud Sulemana, který se rozhodl dělat živitele.

Nechal se najmout jako řidič a překladatel amerických vojáků v Iráku. Snad bude jeho plat tak vysoký, aby zajistil tak početnou rodinu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 421