Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Super Ubrus mění skvrny na vzor

Na první pohled vypadá jako obyčejný bílý ubrus s jemně vetkaným vzorkem. Když ho ale polijete barevnou tekutinou, materiál skvrnu absorbuje a přemění ji na vzorek.

Tento neobvyklý ubrus jménem Underfull nemusíte kvůli rozlitému vínu, či kávě hned sundávat ze stolu. Naopak. Každá další skvrna mu jen dodá na kráse.

"Všichni víme, jak je to nepříjemné, když někdo poleje na návštěvě ubrus vínem. Já jsem to pojala jako výzvu a přišla jsem s něčím, co tuto trapnou situaci přemění na příjemný zážitek," říká návrhářka Kristine Bjaadalová.

Mladá Norka podle listu Daily Mail tvrdí, že její ubrus nebude nikdy vypadat špinavý. Každá skvrna mu jen přidá na kráse.

"Funguje to se všemi možnými druhy tekutin. Vzorek prostě získá barvu rozlitého nápoje. Když ubrus polijete a skvrnu necháte uschnout, trochu vybledne.

„To ale neznamená, že se ubrus nemusí nikdy prát. To by bylo velmi nehygienické, na letité špíně by asi nikomu nechutnalo. Ale když i po praní zůstane na ubruse skvrna, třeba od červeného vína, není třeba ubrus vyhodit. Zůstane vám na něm hezký jemný vzorek. To mu naopak bude přidávat na hodnotě, protože každý kousek vzorku vlastně zaznamená něčí návštěvu," dodává norská designérka.

Protože je ubrus stále ještě v experimentálním stadiu, Bjaadalová nechce mluvit o tom, jak vlastně funguje. Říká ale, že její návrh měl velký úspěch. A teď hledá výrobce.

Video s ubrusem:

Underfull - the tablecloth that turns spilling into poetry from Kristine Bjaadal on Vimeo.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 40