Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rande / foto: sxc.hu

5 netradičních míst pro první rande

Už vás omrzelo zvát do kina, na vycházku nebo do vinárny na skleničku? Nechte se inspirovat tipy na tak trochu jiné rande...

Proč bývá nejčastějším místem pro první seznamovací schůzku ve dvou restaurace, kavárna nebo kino? Přece jen se jedná o „zaručenou klasiku“, kterou se nedá nic pokazit. Když má muž zájem o ženu, nerad by hned na počátku udělal chybu.

Ženy zase rády přenechávají iniciativu mužům a nechávají na nich výběr místa pro první schůzku. Není však důvod vyhýbat se originálním možnostem. Ačkoliv si možná myslíte pravý opak, vaše polovička může být velmi příjemně překvapena...

Večerní piknik
Místo plánování večeře v restauraci naplánujte večerní piknik v parku nebo u řeky za městem. Zábavou může být už jen nakupování toho, co vám bude chutnat nebo příprava občerstvení.

Ani s přípravou piknikového koše si ale lámat hlavu nemusíte, čerstvá pizza v papírové krabici může být nejjednodušším řešením. Určitě nesmí chybět láhev dobrého vína a může se vyrazit. Piknik můžete zakončit projížďkou na lodičce nebo parníkem. Romantika pod hvězdami je tím pravým zakončením večerního pikniku.

Závody na bruslích
Společné záliby spojují partnery již od prvních počátků rozvíjejícího se vztahu. Dozvíte-li se, že ten druhý také rád sportuje a má dokonce rád podobné sporty, není důvod, proč společné aktivity nechávat na později.

Vyrazíte-li na první schůzku na projížďku na bruslích, určitě vám půjde seznamování snáz než prosedíte-li dvě hodiny v kině, aniž byste řekli půl slova. Nemusí jít hned o náročnou fyzickou aktivitu, postačí projet se v parku a až vás brusle omrzí, můžete se zastavit ve venkovní restauraci na něco dobrého.

Exotická hostina ve dvou
Pokud je žena výborná kuchařka, může si své počáteční skóre pozváním na večeři, kterou sama připraví, jen vylepšit. V takovém případě se však vyplatí popřemýšlet nad něčím originálním, čím druhého překvapit. Nevadí, že jste gurmánskou pochoutku ještě nezkoušeli, ovšem pro klid vaší duše neuškodí si recept zkusit „nanečisto“ a otestovat například na svých známých nebo rodinných příslušnících.

Ani muži se zástěrou nebývají žádnou výjimkou – a ženy umí jejích kulinářské umění náležitě ocenit
.
Pozvěte si toho nejlepšího kuchaře
Pokud ani jeden z vás nepatří k nadšeným kuchtíkům, anebo se vám nechce hned na první schůzce riskovat, že se pochoutka nepovede (jen si vzpomeňte na Bridget Jonesovou), pozvěte si přímo k vám kuchaře z některé výborné restaurace.

Něco podobného nabízejí velmi často zážitkové agentury a vzhledem k tomu, že profesionálové zvládají ty skutečné speciality, včetně přípravy sushi, jídel na grilu a dalších náročnějších jídel, která byste doma sotva vytvořili, může být pozvání kuchaře skutečným zážitkem. Zatímco vy si budete lebedit na zahradě se skleničkou vína, ve vaší kuchyni se budou odehrávat pravé orgie...

Jen pro děti?

Máte pocit, že už jste definitivně vyrostli ze školních let a přenecháváte některé druhy zábavy už výlučně dětem? Některých potěšení se ale zdaleka nemusíte vzdávat, naopak – možná právě na první schůzce zjistíte, že svou touhu projet se na kolotoči nebo po bobové dráze sdílíte také s vaší vyvolenou nebo vyvoleným.

Nebojte se, navrhněte jako místo pro první setkání lunapark, kolotoče, cirkus nebo zoologickou a zavzpomínejte společně na časy, kdy byste podobná místa nejraději navštěvovali denně. Pro klidnější povahy může být originálním způsobem jak strávit odpoledne například vyjížďka na šlapadlech nebo motokárách.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21