Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Archiv

Eminem: Prášky už neberu, ale Elton má pořád starost

Rapper je čistý, ale Elton John mu pořád volá.

Rapper Marshall Mathers, kterého známe pod uměleckým pseudonymem Eminem, musel v roce 2005 zrušit své turné po Evropě.

Nastupoval tehdy léčbu, aby se dostal ze své závislosti na vysokých dávkách léků, které ho mohly každou chvíli zabít. Siru Eltonovi Johnovi, který na vlastní kůži poznal tlak, jenž dopadá na osobnosti v hudebním průmyslu, stále vděčí za jeho podporu.

"Elton mi volá jednou týdně. On se pohybuje v tomhle byznysu a ví, co tenhle životní styl, kterým sám žije, s člověkem dělá. A jak hektické to pro řadu umělců je. Rozumí tomu šílenému tlaku," říká Eminem.

Sedmatřicetiletý hip-hopper se s britským hudebníkem, který je o jednu generaci starší, seznámil na společném předávání cen Grammy v roce 2001.

Od té doby jsou s třiašedesátiletým zpěvákem, který před časem překonal závislost na alkoholu a kokainu, přáteli. Elton mu následně v roce 2005 pomáhal během jeho léčby ze závislosti.

Zpěvák, který se narodil v americkém Detroitu, svůj zápas s lékovou závislostí dokumentuje na nové desce s názvem Recovery.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20