Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ardi Rizzal / foto: repro Daily Mail

Kouřící mimino přestalo. Bylo načase!

Ve dvou letech s tím úspěšně seknul.

Obtloustlé indonéské batole, které ještě ani nesundalo plíny, ale už kouřilo jednu cigaretu za druhou, způsobilo letos na jaře pořádný rozruch.

Asi to byla fuška
Co je to za rodiče, ptali se lidé po celém světě. Případ tak z mediálního hledáčku logicky jen tak nezmizel. Nejprve jsme se dozvěděli, že dvouletý Ardi Rizal svůj zlozvyk omezil a nyní přišla zpráva, že s ním seknul úplně.

Dokázal to poté, co absolvoval třicetidenní rehabilitační program. Asi to nebylo nic jednoduchého – Ardi byl totiž zvyklý na denní příděl 40 cigaret.

„Přestal s kouřením a už si neříká o cigarety,“ informovala Arist Merdeková, předsedkyně Indonéské komise na ochranu dětí.

Kouření mu zmenšilo mozek
Podle dřívějších zpráv bylo dítě rodičům na nějakou dobu odebráno a umístěno do státní péče poté, co se objevilo video, ve kterém si Ardi šťastně vykuřuje a v němž jeho matka říká, že když nedostane cigaretu, tak řve a mlátí hlavou o zem.

Ukázalo se, že mozku dítěte kouřením neprospívalo – prý se zmenšoval. Arist Merdeková nevyloučila, že bude mít v budoucnu zdravotní potíže.

„Musí být v nekuřáckém prostředí, jinak by mohl zase začít,“ dodala. Protikuřácké organizace tvrdí, že indonéský tabákový průmysl běžně cílí reklamu na děti.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 15