Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jodie Parksová / foto: repro Youtube

Seznamte se: Rekordmanka v říhání!

Krknout si v dobré společnosti je faux paux. Tím spíše, když to udělá žena. Američanka Jodie Parksová však na tyto předsudky kašle a říhá, kudy chodí...

Bratr, velký to krkavec
Říhanec sem, říhanec tam. Jodie si ulevovala, kdy se jí zachtělo, a vůbec ji nenapadlo, že tato naprosto přirozená věc by ji mohla vynést popularitu, peníze a slávu. „Krkat mě naučil bratr v dětství. Byla to sranda - ukazoval mi různé techniky, které zaručily, že říhanec bude hlučný a dlouhý,“ vzpomíná Jodie.

Cesta ke slávě přes video
Když si krknete doma, nic vám to nepřinese. Ovšem, když si krknete na veřejnosti, zřejmě sklidíte nějakou (často asi negativní) odezvu.

Případ Jodie Parksové však připomíná americký sen o matce se čtyřmi dětmi, která se ze dne na den stala slavnou světovou rekordmankou v krkání. „Všechno to začalo v roce 2006 na dovolené. Tehdy jsme byli s přáteli na nějaké party a můj muž mě zrovna natočil, jak říhám. Asi mu to připadalo vtipné, protože pár videozáběrů umístil i na server YouTube,“ říká žena.

Ovšem to, co následovalo, manželé Parksovi nečekali - kontaktovalo je spousta nadšenců, kteří požadovali další „krkací“ videa.

Žena to má „v hrdle“
Z Jodie se tak mezi mladými lidmi stala hvězda. „Jednou mi nejstarší syn Nathan povídá, že se díval na pořad o Guinessově knize rekordů - prý tam byl nějaký soutěžící Paul Hunn, muž s nejhlasitějším říhancem. Najednou mi syn říká, ať to zkusím také. Vždyť tam nikdo v ženské kategorii nesoutěžil! Přemlouval mě tak dlouho, až jsem do toho šla. Brzy mi od pořadatelů soutěže přišel e-mail, že se mám dostavit do Španělska a ukázat, co umím.“

Krkající královna v akci
Američanka předvedla šest říhanců, z nichž nejhlučnější měl zhruba 104,75 decibelů! A právě za ten získala zápis do Guinessovy knihy rekordů. To ale nebylo všechno - kariéra Jodie Parksová se totiž začala slibně rozvíjet. Byla zvána do různých rozhlasových a televizních show.

Nakonec se „umělkyně“ rozhodla, že využije své schopnosti, založila „tvůrčí skupinu“ Ghost Travellers (v češtině by to znělo jako Duchové na cestách) a začala vystupovat s krkacím číslem. Dnes v tomto oboru patří mezi krkací špičky a lidé ji nikdy neřeknou jinak, než jako „Burping Queen“ (Krkající královna).

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 31