Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: flickr.com

Proč se bát McDonalda? Hamburger nezplesnivěl ani po 137 dnech!

Podívejte se, jak vypadá hamburger po 137 dnech!

Stravování ve fastfoodech není právě nejzdravější. To je pravda, o které by málokdo polemizoval. O přemíře tuků, cukru a soli slyšel každý. To ale většinu lidí neodradí, aby se tam nestravovali. A fastfoody nás přesvědčují, že jejich jídla jsou čím dál zdravější, a že jsou vyráběny hlavně z přírodních surovin.

O tom by se dalo také polemizovat, jak dokazuje pokus newyorské umělkyně Sally Daviesové. Je úplně jednoduchý a ověřit si ho může každý. Koupila u neworského McDonalda hamburger a hranolky, položila ho doma v kuchyni na stůl a nechala ho tam. Pak každý den fotila, co se s pokrmem stalo. Výsledek je více než překvapivý.

Ani po čtvrt roce nechytila žádná část jídla plíseň ani nijak výrazně nezměnilo svůj vzhled. Pravda houska trochou oschla a okorala, ale maso i hranolky vypadají, jako byste je koupili před hodinou. Výrazných změn hamburger nedostál ani po čtyřech a půl měsíci. Co pak takové jídlo udělá v žaludku, když si s ním neporadí ani jindy výkonné rozkladné bakterie, nechceme ani domýšlet.

Kdybyste to samé udělali s chlebem a kusem masa, měli byste na chlebu několikacentimetrový plesnivý porost a maso by se změnilo v hnědou páchnoucí břečku. Tolik k přírodnímu složení jídla u McDonalda.

Sally Daviesová svůj pokus nazvala Happy Meal art project, ale spíše do umění by se dal zařadit do projektu ochrany zdraví obyvatelstva. Tak co, máte ještě hlad?

Hamburger a hranolky právě přinesené z obchodu:

magazin.cz

Hamburger a hranolky po 5 dnech

magazin.cz

Hamburger a hranolky po 49 dnech

magazin.cz

Hamburger a hranolky po 94 dnech

magazin.cz

Hamburger a hranolky po 137 dnech!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 53