Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: parapluesch.com

Plyšák s depresí? Proč ne!

Plyšáky s psychiatrickou diagnózou prodává německý výrobce.

Mezi hračkami najdete Dub, depresivní želvu, krokodýla Kroka, který má paranoidní psychózu, halucinujícího hada jménem Sly či ovci Dolly, která trpí poruchou osobnosti a je přesvědčená, že je vlastně vlk.

Začalo to jako fór

S nápadem přišel šestatřicetiletý Martin Kittsteiner ze severu Německa. Říká k tomu: "Začalo to jako námět vtipů mezi mnou a mojí přítelkyní, která má spoustu nejrůznějších plyšáků. Pak jsme si ale řekli, že by na tom mohlo něco být. Děti i dospělí mají vlastně rádi svou zranitelnost a nacházejí v ní zdroj útěchy. Myslím, že někteří dospělí si ty hračky kupují, protože je to pro ně forma terapie."

Zneužívané hračky
Roztomile šílení plyšáci jsou podle listu Metro k dostání na webových stránkách parapluesch.de, která si hraje na "Psychiatrický institut pro zneužívané hračky".

Zákazníci si také mohou zahrát na on-line doktora a snažit se správně diagnostikovat psychickou poruchu vycpaných zvířátek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10