Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

FOTO: Vytuněné autobusové zastávky!

Čekání na spoj není moc velká zábava. Někde se ale čeká o dost líp... Přesvědčte se!

Fotbalová branka
V Brazílii je pořádný horko, proto tam frčí chladný drinky. Jeden z nejoblíbenějších se jmenuje Guarana Antarctica.

Výrobce tohoto moku využil právě probíhajícího Mistrovství světa ve fotbale a udělal si osobitou reklamní kampaň - autobusové zastávky v hlavním městě proměnil ve fotbalové branky. Že se to fotbalově naladěným Brazilcům líbilo, není pochyb. Bohužel se jednalo o sezónní akci. Škoda.

magazin.cz

Sedněte si a my vám řekneme, kolik vážíte!
Na některých českých zastávkách se můžete leccos dočíst - různorodé čmáranice odkazují na vulgarismy, telefonní čísla, graffiti, ale i „lidová moudra“.

Tato zastávka je kapku zákeřná. Stačí, když si sednete na lavičku, a na protější zdi se objeví displey s vaší aktuální hmotností. Člověk si pak při tom čekání na autobus připadá jako na rozpálené plotně.

magazin.cz

Nehloupni, jen se zhoupni!
V Londýně je hej. Tam je totiž místo na úchylné umělecké projekty. Jeden z nich navrhl designér Bruno Taylor, který přišel na to, že by londýnské „čekárny“ oživila nějaká pohybová aktivita. A tak tam instaloval houpačku - u pasažérů to mělo jasný úspěch!

magazin.cz

Hele, počkej si v obýváku
Zastávka jako obývací pokoj - to je sen nejednoho zoufalce stepujícího dlouhé minuty na autobusové zastávce. V Německu se taková věc stala - během akce Týden designu (Design Week) se některé zastávky proměnily v útulné obýváky...

Kdo za tím vězí? No přeci švédský výrobce nábytku Ikea, který si tímto krokem udělal takovou malou promo akci. Jak se zdá, sen o zastávce-obýváku sní i lidé v Austrálii. Inu, uvolněte se a ciťte se jako doma.

magazin.cz

Minimalismus
Jak bude vypadat autobusová zastávka budoucnosti? Tak třeba jako tyto pokusy. Designéři se rozhodli tyto bakelitové zázraky umístit v americkém městě Portland. Doufáme, že tam moc nefouká a neprší.

magazin.cz
magazin.cz

Podej vidle, jede bus!
Tak kde je tato originální zastávka, není známo. Autor fotky tento výdobytek Dopravních podniků cvaknul a pak rychle ujel. A udělal dobře. Čekat na bus v prostředí, které připomíná akci JZD, není nic příjemného.


Kouzlo orientu
Mešita? Kdepak! Opět autobusová zastávka, tentokráte překvapivě u protinožců v Austrálii. Designér této malé stavby se zřejmě vzhlédnul v orientální architektuře. Čekajícím nezbývá než doufat, že řidič autobusu, který má přijet, nemá orientální přístup k času...
magazin.cz

Vem si prkni a jeď napřed!
Značka Quicksilver vyrábí sportovní módu pro mladé. A protože i mladí jezdí busem, rozhodla se, že jim čekání na spoj zpříjemní sportovní aktivitou. Malá rampa na boku zastávky je určená těm, které nebaví při čekání znuděně stepovat, ale chtějí si užít trochu zábavy. Takže příště prkno s sebou!


Vítr v kapse
Zatímco v Čechách je už léto skoro pryč, na některých místech zeměkoule to pořád praží o stošest. Příkladem může být i taková Dubaj. Místní úředníci se rozhodli vedru čelit, a tak zřídili autobusové zastávky s klimatizací. V celém městě by jich mělo být tisíc!
magazin.cz


Chobotnice v Brně
Poslední odkaz na „vytuněnou“ zastávku by vás měl pozvat do Brna. Tam se totiž chystá zřízení autobusové zastávky na motivy návrhu Národní knihovny již zesnulého architekta Jana Kaplického. Kolik toto „mořské zvíře“ pozře čekajících je zatím záhadou...
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22