Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: prirodazs.wz.cz

Hnus! Ve škole soutěžili v hodu mrtvou vačicí

Základní škola na Novém Zélandu čelí kritice za to, že zorganizovala dost neobvyklý přebor. Žáci v něm soutěžili o to, kdo dál dohodí mrtvou vačicí.

Společnost pro zabránění krutosti vůči zvířatům tvrdí, že si s ředitelstvím promluví.

Zprávy o soutěži, která se měla konat 12. září, je prý velmi znepokojily. Žáci prý brali mrtvé vačice za ocas a házeli jimi do dálky.

V Austrálii sice vačice patří mezi chráněné druhy, ale na Novém Zélandu chráněné nejsou a většina lidí je vnímá jako škodnou. Přesto se na školu po uveřejnění snímků z neobvyklého klání snesla vlna kritiky. Ochránci zvířat tvrdí, že házení byť i mrtvými vačnatci učí děti krutosti ke zvířatům.

"Technicky vzato to není nezákonné, ale pohazovat mrtvými zvířaty je mravně v nepořádku. Lidé by si měli uvědomit, že se píše rok 2010 a takové věci by se prostě dělat neměly," řekl mluvčí společnosti pro ochranu zvířat Danny Auger reportérům Manawatu Standard.

Národní sport?
Ředitel venkovské školy tvrdí, že jen nechal žáky, aby se trochu vybouřili. Zajímavé také je, že se z házení zvířaty možná stává novozélandský národní sport.

Před pár lety se v zemi konal proces s mladíkem, který po kamarádovi hodil ježkem. Byl obviněn z ozbrojeného napadení, ježek byl identifikován jako zbraň a předložen u soudu.

I tehdy se do procesu vložili ochránci zvířat, kteří donekonečna zkoumali, zda byl ježek v době hození živý či nikoliv.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 28