Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejmenší „kulturista“ na světě

Makat na figuře se dá, ať už máte ideální míry nebo ne. Důkazem toho je Ind Aditya „Romeo“ Dev - nejmenší kulturista na světě!

Malý chlap, malá činka
Měří 78 centimetrů a váží pouhých devět kilo. Řeč je o dvaadvacetiletém Indovi, který je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejmenší kulturista na světě. Tento malý muž denně navštěvuje posilovnu a pod vedením svého trenéra zvedá 1,5 kilové činky.

magazin.cz

Naprosto dokonalé tělo
A výsledek je znát. Romeo není jako ostatní liliputi. Na rozdíl od nich nemá tak velkou hlavu, oproti zbytku těla. Ba naopak, postava tohoto siláka je z proporčních hledisek naprosto ideální. Ke své malé výšce má dokonale vypracovaný hrudník a všechny ty miniaturní bicepsy, tricepsy jsou z hlediska jeho typu postavy naprosto v pořádku.

Dlouhé čekání na posilování
Pěkně vypracované tělo tohoto malého mladíka neuniklo ani organizátorům Guinessovy knihy, kteří ho v roce 2006 odměnili zápisem do této „kroniky rekordů“.

„Makal jsem na tom dva roky. Teď jsem nejsilnější trpaslík na světě,“ směje se Romeo: „Když jsem začínal, trenér mi říkal, zapomeň na činky, teď je důležitý, abys svoje tělo uvolnil a připravil na posilování. Tak jsem cvičil aerobik, základní cviky jako třeba sedy-lehy a ještě nějaké gymnastické protahující sestavy. Se skutečným posilováním jsme začal až po měsíci.“

magazin.cz

Nová láska: tanec
Podle trenéra je Romeo velký dříč a maká na sobě stejně drsně jako ostatní chlapy v posilovně: „To, že jsem malý, neznamená, že se musím těchto věcí vzdát. Rád posiluju s činkami, dokonce s nimi cvičím aerobic nebo i tancuju,“ svěřuje se Ind, který je mimo jiné i velice talentovaným tanečníkem.

Takový velký rodinný poklad
Romeo má štěstí, jeho rodina ho v jeho aktivitách podporuje. Otec se dokonce nechal slyšet, že jeho handicapovaný syn je pro jeho klan požehnáním: „Nikdy jsme ho nijak neupozorňovali na to, že je malý. Netrpí proto žádným komplexem méněcennosti. Je to náš poklad, jsme šťastní, že ho máme.“

magazin.cz

Nemoc? To se mě netýká...
Ale každý poklad je někdy ohrožen. V případě Romea se jedná o nemoc, zvanou aneurizmus, což je karidovaskulární porucha, která se projevuje rozštěpem tepny. Podle lékařů je řešení jediné - operace.

Malý Ind se ale náročnému zákroku brání a raději všechno dává do rukou osudu: „Jsem slavný - dostávám pozvánky k učinkování v různých televizních show a talk show, tak přece teď nebudu ze sebe dělat lazara. Chci jezdit po světě a proslavit se jako tanečník. Věřím, že se mi to povede.“ Držíme palce!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 89