Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Liu Wei / foto: Shutterstock

VIDEO: Čínský talent vyhrál bezruký hráč na klavír!

Takový talent má málokdo.

V České republice momentálně běží dvě talentové soutěže, a přestože se v nich občas vyskytnou lidé s něčím, čemu by se talent dalo říkat, je to přeci jen slabý odvar proti vítězi čínské verze talentové soutěže.

Neuvěřitelný příběh
Možná je to i proto, že v Číně žije mnohem více lidí, a ti, co chtějí něco dokázat, se musí po čertech snažit. Natož ti, kterým chybí ruce.

Bezruký pianista Liu Wei doslova uhranul publikum i porotu. Všichni tři porotci před vítězem hluboce smekli a poradili mu, ať ve svém snažení rozhodně neustává. „Nakonec, mám aspoň dvě skvělé nohy,“ prohlásil Liu Wei.

Světlé zítřky
Liu Wei ve finále svýma nohama na klavír zahrál ztvárnění písně You Are Beautiful. Tchajwanského porotce Jolina Tsaie okouzlil natolik, že ho chce vzít na své turné. Liu zřejmě také dostane profesionální smlouvu na své nahrávky a koncerty.

O své ruce přišel v deseti letech po elektrickém šoku, který utrpěl při hře na schovávanou. Musely mu být amputovány.

V osmnácti letech se rozhodl, že se dá na dráhu hudebníka. Své nohy nepoužívá jen na hru na klavír, ale také na ovládání počítače, stravování, oblékání nebo čištění zubů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 37