Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Policisté přehlédli důležitý detail: nůž v zádech

Britští policisté se moc nevyznamenali. Vůbec nezjistili, že Antoine Denis byl zavražděn. Nože v zádech oběti i kaluže krve si všiml až funebrák.

Ačkoliv šlo o neuvěřitelné přehlédnutí, žádný policista nebyl potrestán. A policejní důstojníci při prošetřování celé věci jen něco mumlali o "procedurálních záležitostech".

Přehlédli nůž
Bývalý malíř pokojů byl nalezen 9. ledna zhroucený ve své ložnici v Chathamu v hrabství Kent. Policii zavolal soused, kterému dělalo starost, že důchodce už čtrnáct dní neviděl. Přivolaní konstáblové potvrdili, že je Antoine Denis mrtvý, ale jeho smrt prohlásili za "přirozenou".

Až když o něco později na místo dorazili zaměstnanci pohřebního úřadu, všimli si, že Denisovi ze zad trčí dvanácticentimetrový nůž, zabodnutý až po rukojeť.

Byla tma, neviděli
Policejní přehlédnutí v otázce dosud nevyřešené vraždy se teď vyšetřuje. Ochránci zákona se podle listu Daily Mail brání tím, že v pokoji byla tma a mrtvý ležel na zádech.

"Policisté zcela evidentně neohledali tělo dostatečně. Až zaměstnanci pohřebního ústavu si všimli, že je na podlaze krev a z mrtvoly trčí nůž," řekl koroner Roger Sykes, který toto "nedopatření" vyšetřuje.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10