Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Youtube

VIDEO: Zubař si udělal sochu ze zubů

Brrrrr... zubař! A co teprv, když to na vás zkusí s kleštěmi...

Bič na lajdáky
Holt je to tak - o zuby se musíte starat, ať se vám chce, nebo nechce. Jinak vám hrozí kaz a s nim i nepříjemné setkání se zubní vrtačkou, v horším případě i s kleštěmi.

O tom, že lidé na své zuby zapomínají, ví své i čínský zubař Yu Qian, který se už nemohl dívat na to, jak svým lajdáckým pacientům rve jeden špičák, stoličku či jiný řezák, za druhým. A odhodlal se k výstražnému činu.

Socha plná zubů
„Chtěl jsem udělat něco, co by mé pacienty donutilo, aby si třikrát denně čistili zuby. Jenže jsem nevěděl co... Nakonec mě to napadlo. Za patnáct let, co tu práci dělám, se u mně vystřídalo na sto tisíc lidí. Někteří z nich v mé ordinaci zanechali i své zuby. Měl jsem jich zhruba 28 000 kousků. Rozhodl jsem se z nich udělat sochu,“ vypráví o svých tvůrčích počinech Yu Qian.

Vyčkejte prosím, právě vrtám!
Tedy sochu - ona je to spíše věž ve tvaru lidských zubů! Jedná se o „umělecké dílo“ vysoké 2,34 metrů, takže žádná maličkost. Čínský zubař ho s pomocí šesti studentů tvořil několik let.

Dnes je zubní gigant v jeho zubní ordinaci. Tedy lépe řečeno, v jeho čekárně. Jakpak asi působí na pacienty, kteří se děsí zubařského křesla? Co vy, skousli byste tu „nádheru“, nebo byste rychle „vzali kramle“?

Video, které vás naladí, nebo rozladí?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20