Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lily Allen / foto: Lily Allen Music

Lily Allenová: po potratu v nemocnici s otravou krve

Britská zpěvačka Lily Allenová byla o víkendu převezena ve velmi vážném stavu do nemocnice. Po potratu v šestém měsíci se u ní rozvinula otrava krve.

Pomalu se zotavuje
Lily se zotavovala z traumatického zážitku ve svém domě v hrabství Gloustershire, ve společnosti svého partnera Sama Coopera.

Pak se ale její stav náhle zhoršil a bylo nutné převézt ji do nemocnice. Její mluvčí sdělila novinářům: "Lily Allenová je znovu v nemocnici, kde ji léčí na otravu krve. Léčba zatím probíhá úspěšně a její stav se lepší."

Přítelkyně zpěvačky sdělila novinářům Daily Mail trochu více podrobností: "Lily se zotavovala doma se Samem a s rodinou, ale udělalo se jí opravdu zle a musela znovu do nemocnice. Teď se tam o ni dobře starají. Všichni si dělají velké starosti, ale je v dobré nemocnici a naštěstí byla převezena včas."

Co je otrava krve?
Septikémie - neboli otrava krve - je bakteriální infekcí, která se rychle začne šířit celým tělem. Symptomy se rozvíjejí rychle a patří mezi ně vysoká horečka, třas celého těla, delirium, později ztráta vědomí, chladné končetiny a mělké dýchání.

Bez lékařského zásahu jde o stav potenciálně smrtelný. Léčba je ale poměrně prostá: protože jde o infekci bakteriální, léčí se antibiotiky.

Potrat již podruhé
Mladá anglická zpěvačka prodělala potrat již jednou, v roce 2008, když chodila s Edem Simmonsem, hvězdou skupiny Chemical Brothers.

I tentokrát se na mateřství těšila a chystala: koupila velký dům v oblasti Cotswolds, utlumila kariéru a začala se věnovat dalším aktivitám. Nedávno například otevřela spolu se svou sestrou Sarou Owenovou obchod se stylovým starším oblečením.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11