Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hrob / foto: shutterstock

Podivnost: Začali vyrábět rakve pro homosexuály

Rakve jsou z vnější strany pokryté obrázky polonahých mužů v různých klasických pózách a uvnitř jsou pěkně vypolstrované.

Pohřební firma patřící Michaelu Königsfeldovi a Tomu Brandlovi přišla s originálním nápadem. Rozšíří nabídku rakví o modely zvlášť navržené pro homosexuály.

Homosexuálové sobě
Majitelé pohřebního ústavu spolu žijí už víc než deset let a podle Orange News tvrdí, že taková rakev je prostě ideální schránkou, v níž by chtěli milovaného člověka poslat na poslední odpočinek.

"Samozřejmě se najdou i lidé, kteří začali protestovat, když jsme je vystavili. Jsou ale vkusné a krásné - stejně jako naši zákazníci. Lidé v období ekonomické krize šetří, ale mezi zákazníky, kteří pořád ještě mají peníze na utrácení, patří gay páry a v této části trhu se jim věnuje jen opravdu málo firem," tvrdí Michael Königsfeld.

Tato pohřební firma pomáhá homosexuálním zákazníkům také nacházet náboženské představitele, kteří jsou ochotni pronést při pohřbu vhodnou řeč za partnera stejného pohlaví.

Nejen pro gaye
Rakve s obrázky převážně mužů se prý ale nelíbí jen gayům. Zájem prý přichází občas i z poměrně nečekaných stran.

"Nedávno jsme tu měli vdovu, které jsme právě pochovali manžela, a ta na mužských tělech vyobrazených na rakvích mohla prostě oči nechat," dodává Königsfeld.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16