Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Šokující: Každý čtvrtý muž předstírá orgasmus!

Nejen ženy, ale i muži předstírají orgasmus! Činí tak polovina krásnější poloviny lidstva a celá čtvrtina příslušníků silnějšího pohlaví.

K tomuto závěru dospěli odborníci z univerzity v americkém státě Kansas, kteří se na toto téma dotazovali celkem 280 studentů. Výsledky své studie nyní zveřejnili v odborném časopisu Journal of Sex Research.

Důvody fixlování
A nejčastější důvod, proč lidé vyvrcholení sexuálního styku jen hrají? Přejí si už ukončit soulož a přitom nechtějí partnera či partnerku urazit nebo mu (jí) zkazit náladu.

Čtyři z pěti žen se obávaly, že by mohly zranit mužské ego svých partnerů, a tak raději sáhly k "divadýlku", i když ve skutečnosti k vyvrcholení nedošlo.

Další závěry výzkumu sumarizuje server leben.freenet.de takto:

  • Švindlíři byli vesměs po sexuální stránce zkušenější než jejich vrstevníci.
  • Pro muže byl nejčastější důvodem blufování fakt, že orgasmus se ve skutečnosti vůbec neblížil.
  • Dalším důvodem švindlujících mužů byla snaha "mít to rychle za sebou".

Vědci dospěli k závěru, že na vině je v takových případech především jakýsi ´scénář zafixovaný v lidské hlavě´. Ten předepisuje, jak má sexuální akt probíhat a kdy by měl vyvrcholit orgasmem.

To pak vede ke stresu a přehnané snaze podat v posteli výkon za každou cenu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 55