Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

10 kilo dolů za dva měsíce. Díky bramborům!

Američan zhubl díky bramborové dietě o devět kilo za dva měsíce.

Chris Voigt, šéf Komise státu Washington pro brambory, tvrdí, že pomocí diety sestávající se výhradně z této okopaniny zhubl během dvou měsíců úctyhodných devět kilogramů.

Boj za brambory

"Cítím se naprosto skvěle. Když jsem držel tuhle dietu, pořád jsem měl hodně energie. Nemělo to žádné zvláštní vedlejší účinky a dobře se mi v noci spalo," řekl komisař.

Voigt, který na začátku pokusu vážil bezmála 90 kilogramů, se neobvyklou dietou snažil protestovat proti rozhodnutí amerických úřadů. Ty chtějí brambory ve školních jídelnách nahrazovat zeleninou.

Po bramborách zdravější
Se značným osobním nasazením prokázal, že jíst jen brambory je nejen možné, ale zřejmě i prospěšné. On sám se prý po dvou měsících poněkud jednostranné stravy cítí skvěle. O třetinu mu navíc klesla hladina cholesterolu a snížil se i krevní cukr, uvádí list Daily Telegraph.

Během dvou měsíců jedl šéf komise přibližně dvacet brambor denně a celkem jich spořádal úctyhodných devadesát kilo. Vařené, šťouchané, krájené na plátky, smažené i pečené.

Bramborový krocan
Na Den díkůvzdání si z bramborové kaše vytvaroval krocana a toho si upekl. Šedesátý a poslední den diety oslavil mexickými tacos... a pár pečenými bramborami.

Chris Voigt chápe, že dlouhodobě nelze žít jen na bramborách. Ale jeho experiment prý dokázal, že je to opravdu zdravá plodina.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22