Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Colin Firth a Livia Giuggioli / foto: icelebz.com

Colin Firth bifloval italštinu, aby se zavděčil tchánovi a tchýni

Anglický herec Colin Firth se snažil co nejrychleji naučit italsky, aby se zalíbil rodičům své nastávající.

Colin Firth, nedávno nominovaný na Oscara za výkon ve filmu King’s Speech, se setkal s Livií Giuggioli při natáčení v Kolumbii. Její italští rodiče však nebyli nijak nadšení, když jim oznámila, že si chce vzít staršího muže a navíc cizince se závazkem.

Rodiče nakonec přesvědčil
„Musel jsem je docela dost přesvědčovat. Liviini rodiče jsou sice skvělí lidé, ale vůbec neměli radost z toho, že jejich dcera potkala někoho, kdo si na živobytí vydělává hraním. Ještě ke všemu Angličana, o devět let staršího, který má dítě, a navíc nemluví ani slovo její rodnou řečí. S většinou věcí se nedalo nic dělat. Jednu jsem změnit mohl, takže jsem se rovnou pustil do studia italštiny,“ zavzpomínal Firth.

Livii si nakonec vzal v roce 1997. Jejich dva synové – devítiletý Luca a sedmiletý Matteo – s nimi žijí střídavě v Anglii a v Itálii. Jak připomíná server FemaleFirst, Colin má také dvacetiletého syna Williama ze vztahu s Meg Tilly, která s ním hrála ve filmu Valmont.

Je hvězdou
Během třinácti let, které uplynuly od svatby, Firth prorazil ve světě filmu i televize.

Do širokého povědomí se dostal jako Mr. Darcy v televizním zpracování románu Pýcha a předsudek. Hrál v celé řadě úspěšných komedií i dramat a nedávno si střihnul hlavní roli ve filmu, který má velmi dobré vyhlídky na to, získat letos nejvíc Oscarů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5