Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Georgia Davis / foto: www.walesonline.co.uk

Nejtlustší teenagerka na světě!

Je jí sedmnáct a váží 254 kilo. Angličanka Georgia Davis se tak stala nejtlustší teenagerkou na světě!

Porce jako pro obra

Poprvé se o této slečně psalo v roce 2008. Tehdy jí bylo patnáct a vážila úctyhodných 209 kilo. Diky své hmotnosti se Georgia stala nechvalně známou, coby nejobéznější teenagerka na světě. Její denní příjem čítal 14 000 kalorií (což je sedminásobek toho, co by měla ve svém věku sníst) a v jejím jídelníčku se objevovaly porce hodné obra – například 2 bochníky chleba, sedm sendvičů, skoro čtyři litry coca-coly, lasagne, čokolády a další libůstky. Není divu, že se její postava roztáhla do povážlivých rozměrů.


magazin.cz

 

Chůze někdy bolí...

Jak se zdá, Georgie měla apetyt už jako malé dítě. V pěti letech jí zemřel otec a dívenka svůj smutek řešila po svém – jídlem. Tento zvyk „jíst, když je smutno“ u ní vlastně přetrvává dodnes. Ovšem s tím rozdílem, že letitý přísun velkého množství potravin Georgii katapultoval mezi nemocné lidi. Sedmnáctiletá Angličanka má problémy s běžným životem. Nemůže pořádně chodit – po dvou krocích se už zadýchává a potřebuje si dát pauzu. A ani spát nemůže v normální posteli. Díky své obézní figuře totiž není schopna se z ní sama dostat.

magazin.cz
 

Jídlo jako droga

„Je to jako droga. Někteří lidé si píchají heroin a já se zase přežírám. Vím, že mě to zabíjí, ale nemůžu si pomoci,“ říká smutně Georgie a vzápětí dodává: „Doktoři tvrdí, že můj zdravotní stav je vážný a vlastně mohu kdykoliv zemřít.“ Aby dívka tomuto hrůznému scénáři zabránila, podstoupila před dvěma roky odtučňovací kúru v americkém hubnoucím sanatoriu Willspring.


Vítej doma, zase v pekle!

Dostatek zdravého jídla a pohybu se na otylé Angličance podepsal. Za pouhých 6 měsíců zhubla rekordních 84 kilogramů. Ovšem radost netrvala věčně. Jakmile se Georgia vrátila domů, do města Aberdare, všechno začalo nanovo. „Matka mi rovnou řekla, že na připravování zdravých jídel nemá peníze ani čas,“ vybavuje si Georgie. Ani její snaha dělat nějaký sport nepadla na úrodnou půdu. A tak všechno začalo zase nanovo.

 

Zrcadlo je tabu

Netrvalo dlouho a Georgia měla svá kila zase zpátky. Za dva roky stačila ještě přibrat dalších padesát kilogramů, takže dnes, v sedmnácti letech, váží 254 kilo. „Snažím se na to nemyslet. Ve své ložnici mám všechna zrcadla zakrytá. Jediné zrcadlo, které používám, je v koupelně. Pokaždé, když si čistím zuby a podívám se na sebe, mi je do breku,“ přiznává.


magazin.cz

 

Boj o život

Když nedávno její matce Leslie (55) diagnostikovali vážnou srdeční nemoc, Georgii to velmi vylekalo. Bylo jí jasné, že ona – jako člověk s nadváhou – má ke kardiovaskulárním onemocněním také velmi blízko. A tak se rozhodla, že začne zase hubnout. Ale zatím se jí shazování kil moc nedaří. Její „dieta“ je z pohledu většiny lidí zase jen přejídání. Georgia snídá toast se dvěma sklenicemi coca coly, k obědu si dá třeba dvojitou porci ryby s hranolkami nebo šest krajíců obloženého chleba. Večer usíná po vydatné večeři, kterou si v noci ještě doplní sušenkami nebo čokoládou. „Vím, že to není nejlepší. Ale sama jsem vypozorovala, že jím sladkosti, když se nudím,“ tvrdí Georgia, která většinu svého volného času tráví chatováním na sociálních sítích.


Prognóza: Nemoci a smrt

Aby se tolik nepřecpávala, začala Georgia více kouřit. O tom, že kouření se rovněž podepisuje na jejím zdraví, není pochyb. Lékaři nedávno dívce diagnostikovali cukrovku druhého typu – jestli se Georgii nepodaří radikálně zhubnout, čeká ji velmi nejistá budoucnost.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 62