Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Policie varuje: Nespěte na silnici!

Vesničané žijící na idylickém souostroví Zanzibar milují své silnice. Chodí spát na asfalt, protože je prý mnohem chladnější než jejich špatně větrané domky.

Na silnici si s sebou rodiny často berou nejen deky, ale i něco k jídlu a televizory. Policie ale upozorňuje, že spaní na silnici může být přeci jen nebezpečné.

„Jenom hledáme nějaké pohodlné místo, kde by se dalo spát. V domě je teplota často tak vysoká, že se prostě usnout nedá. Je to sice nebezpečné, ale my máme za to, že řidiči mají pochopení a jezdí opatrně, aby nás nezajeli,“ řekl reportérům AFP Mohamed Omar z vesnice Uzini na jihu hlavního zanzibarského ostrova Unguja.

magazin.cz

Obyvatelé souostroví, které je částečně autonomní provincií Tanzanie, se shodují na tom, že silnice jsou široké a vane na nich příjemný, chladivý vánek.

„Hlavně mladí lidé si postaví k silnici televizor a v noci, když je menší provoz, spí přímo uprostřed cesty. Řidiči si na to stěžují a my se snažíme vesničany přesvědčit, aby nové silnice neužívali jako noclehárny,“ vysvětluje šéf místní dopravní policie Makame Ali.

Nová móda se začala rozmáhat poté, co Zanzibar začal investovat do zlepšení a rozšíření silniční sítě ve snaze podpořit turismus.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2