Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Dívka trénuje krávu jako dostihového koně!

Němka Regina Mayer (15) má zvláštní koníček – skáče s krávou Lunou přes překážky!

Kůň? Ani náhodou!
Regina, která žije společně se svými rodiči v bavorském městečku Laufen, vždy toužila po koni. Jenže doma jí ho zatrhli. Když se tedy do rodinného hospodářství narodila kráva Luna, našla v ní dívka skvělého parťáka. „Luna byla jiná, než běžná telata. Ničeho se nebála a to mi na ní bylo sympatické,“ vzpomíná.

magazin.cz

Hop a skok přes ten plot!
Přátelství mezi dívkou a krávou se začalo rozvíjet, když teenagerka přišla s bláznivým nápadem, že ji zkusí osedlat. Po stovkách hodinách marných pokusů a úplatků v podobě košů s mrkví, se pokus podařil a Regina se konečně vyšvihla na kraví hřbet. Pak ještě nějakou dobu trvalo, než se společně naučily skákat přes překážky.

magazin.cz

Jak Lunu správně koučovat?
Nakonec se sen stal skutečností a tento nezvyklý tandem poprvé přeskočil zdejší plot. Dnes – po půl roce tvrdého tréninku – skáčou Regina a Luna jako o závod. A aby byly výsledky co nejlepší, rozhodla se německá „žokejka“ kontaktovat švýcarskou jezdeckou školu, kde jí dali pár tipů, jak talentovanou krávu trénovat. Ale nejen to – skočné Luně bylo potřeba opatřit rovněž jezdeckou výstroj, jakou mají běžní dostihový koně.

magazin.cz

Nerozlučné duo
Regina tvrdí, že její svěřenkyně je velmi chytrá a moc dobře ví, co si může dovolit. Už teď je schopná přeskočit metrovou překážku. Její panička si však dělá naděje, že letos laťku posunou na 1,20 metru. „Většině lidí, kteří mě vidí s Lunou trénovat, to připadá směšné. Já z ní ale nechci mít stoprocentního dostihového koně,“ dušuje se Regina. Její kráva si však na vzájemnou blízkost už zvykla a následuje svoji velitelku skoro na každém kroku. To je něco, co by dostihový kůň asi jen tak neudělal

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8