Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.odditycentral.com

Slaviša Pajkić – Lidská baterie!

Tento chlapík vypadá jako taťka ve středních letech. Ale nenechte se mýlit, jde o člověka, který má více energie než my všichni dohromady. Nevěříte?

Battery man ze Srbska
Jmenuje se Slaviša Pajkić a žije ve východosrbském městečku Požarevac. Ale celý svět ho zná pod názvem „Battery Man“. Čím si takovou přezdívku zasloužil? Pajkić je zatím jediným člověkem na světě, který je schopen přežít (bez jakýchkoliv následků) náraz elektrického proudu.

Skoro jako rychlovarná konvice
Pajkić je divný pavouk. S elektřinou se kamarádí od svých 17 let a zkouší, co jeho tělo vydrží. A že toho vydrží opravdu hodně! Tak třeba takových 50 voltů může být pro lidský organizmus docela nepříjemná šlupka, což je důvod, proč matky svým dětem zakazují, aby strkaly prsty do zásuvky... Ovšem pro Slavišu Pajkiće? Ten ustojí padesát voltů a ani nemrkne okem. Vždyť jeho první Guinessův rekord z roku 1983 byl doslova šokující. Srb si nechal do těla napumpovat 20 000 voltů a přežil to! I nad jeho druhým Guinessovým rekordem zůstává rozum stát – Battery Man totitž dokázal ohřát vodu v hrnku na 97 stupňů Celsia a to v rekordním čase – 1 minuta a 37 sekund! Schválně, zvládla by tohle vaše rychlovarná konvice?

magazin.cz

Suchý jako treska
Slaviša Pajkić je pro své schopnosti považován za naprostou raritu. Vědci i lékaři si lámou hlavu nad tím, jak je možné, aby člověk přežil takový úder elektrického proudu? A jak je možné, že Pajkić může sám produkovat energii – takže v pohodě ohřeje vodu nebo opeče párek? Zkrátka, Srb funguje jednou jako akumulátor, jindy jako izolant nebo vodič. Vědci se nakonec shodli na tom, že za tajemstvím Pajkićova „talentu“ je genetická vada, díky níž jeho tělo neprodukuje žádné slinné ani potní žlázy, takže elektrický proud klouže jen po povrchu kůže, která zároveň slouží i jako izolace.

Nositel dobré energie
Biba, jak Pajkićovi přátelé říkají, se tuto hříčku přírody rozhodl vyžít pro svou obživu. Nejenom, že je pro své schopnosti zvaný do různých televizních show, ale snaží se svůj „talent“ maximálně využít. Jeho velkým přáním je získání třetího Guinessova rekordu. Ten spočívá v tom, že Pajkić své tělo podrobí působení jednoho milionu voltů. Zda se mu to povede, ukáže čas. Zatím slavný Battery Man využívá svých „elektrických dovedností“ jako rehabilitační pracovník. Pomáhá lidem s migrénou a bolestmi zad. A jeho klienti si ho nemůžou vynachválit! Prý je nabíjí dobrou energií.


Chcete vidět co Battery Man umí? Tady je video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4