Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jak se rychle zbavit špeku na břiše?

Vánoce a Silvestr jsou svátky dobrého jídla, pití a pohody. Když se všechny tyto činnosti spojí dohromady, výsledkem bývají přebytečná kila navíc.

Pokud hledáte jednoduchý návod, jak rychle zhubnout přebytečná kila, která jste nabrali o Vánocích, přinášíme vám článek, který vám poradí, jak na to.

Zaručený návod, jak zhubnout, je cvičit, cvičit a cvičit!
I když se vám to možná nelíbí, bez pravidelného, byť krátkého cvičení se vám nikdy nepodaří docílit krásné postavy. Břicho dostává při vánočním obžerství nejvíce zabrat a ukládá se v něm nejvíce tuku. Proto se zaměříme hlavně na tuto problematickou oblast.

Sklapovačky, sedy-lehy
Jedná se o jeden z nejznámějších cviků na posílení břicha a břišních svalů. I když jde o velmi jednoduchý cvik, dá se na něm také hodně zkazit. Pro sklapovačky je dobré mít nějakou měkčí podložku pod záda, například karimatku nebo silnější ručník. Lehněte si na podložku na záda a natáhněte nohy i ruce. Současně zvedněte nohy a ruce do vzduchu dokud se vzájemně nedotknou. Je důležité, aby nohy a ruce byly natažené.

magazin.cz

Zkracovačky – posilování břicha
Cvik zvaný zkracovačky je velmi účinný, efektivní a zvládne jej opravdu každý. Lehněte si na podložku na záda a pokrčte si nohy. Ruce si dejte za hlavu nebo na hrudník a pomalu se zvedejte směrem ke kolenům. Není důležitá rychlost, ale přesné provedení. Bederní část zad by měla zůstat na podložce a při cvičení byste měli cítit pálení v horní části břicha.

Šlapání na kole v leže
Tento cvik je velmi jednoduchý a také vysoce efektivní. Lehněte si na záda, pokrčte nohy a zvedněte je do vzduchu tak, aby stehna svírala s trupem těla pravý úhel. Ruce nechte ležet podél těla a začněte pomalu jakoby šlapat na kole. Určitě ucítíte pálení v oblasti břišního svalstva a také v oblasti stehen. Tento cvik je několikanásobně efektivnější než zkracovačky nebo lehy sedy. Uvidíte, že několikaminutové cvičení každý den vám za pár týdnů vytvaruje bříško.

Všechna tři cvičení provádějte pokud možno denně a vždy alespoň půl hodiny.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1