Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.dailymail.co.uk

Je chlupatá žena sexy?

Chlupy patří mužům, případně zvířatům. A pokud si žena zapomene oholit nějakou část svého těla, je považována za nehygienickou. Proti tomuto novodobému tabu začala bojovat irská novinářka Elmer O’Toole.

Experiment na 18 měsíců

Chlupatá žena není sexy. A obecně je považována za čuně. To je také důvod, proč se všechny ženy masově holí – na nohách, intimních místech, v podpaží... To samé dělala od čtrnácti let i irská novinářka  Emer O’Toole. Stejně jako její vrstevnice své tělo vyhlazovala pomocí žiletky a postupně jí docházelo, že její máma a babička chodily celý život se zarostlou kůží a nikomu nic nevadilo. Proto se tato mladá dáma rozhodla udělat experiment a zařekla se, že 18 měsíců na žiletku, epilátor či depilační krém ani nesáhne a nechá své chloupky růst...

 

magazin.cz

 

Pod palbou znechucených pohledů

Reakce byla jasná – všichni na ni koukali jako na přírodní úkaz. Nebo spíše jako na neandrtálce, který přihopsal z nedalekého Sherwoodu. Lidé se za Emer otáčeli na ulici, šeptali si o ní v metru a věnovali jí nejeden znechucující pohled. Jenže dívčina si řekla, že to jen tak nevzdá, i když její sebevědomí dostávalo nesouhlasnými reakcemi okolí pořádně zabrat. „Kdyby moje sebevědomí bylo založené jenom na mém vzhledu, už dávno bych o něj přišla. Občas jsem byla ráda, když jsem si vzala oblečení, které chloupky zarývalo, pak jsem měla na chvíli pokoj,“ svěřuje se.

 

magazin.cz

 

Méně tolerantní jsou ženy

Ale i přes nepříznivé reakce se Emer rozhodla ve své „chlupaté osvětě“ pokračovat. A dopadlo to nakonec tak, že si na svůj přírodní porost docela zvykla. Jak sama přiznává, nejhorší peklo si zažila od žen. Zatímco příslušníci silnějšího pohlaví se na její chlupatý zevnějšek dívali s jistou tolerancí (zřejmě proto, že chlupy jsou součástí mužného těla), ženy dávaly přírodně smýšlející dívce pořádný čoud – výsměšné pohledy, verbální urážky či společenské pohrdání... Takový teror by neunesl jen tak někdo.

 

magazin.cz

 

Běž se oholit!

Jenže Emer je bojovnice. A tak bojovala do posledního dechu. Podle ní by si žena měla o svém těle rozhodovat sama. Zkrátka a jasně – měla by sama zvážit, zda se podrobní módní vlně, nebo raději vsadí na přírodu. Okolí by ji mělo respektovat a ne vytvářet umělý tlak k tomu, aby se přizpůsobila.  O’Toole zmiňuje odstrašující případ jednoho dublinského salonu, který v rámci módních trendů lákal 11–12leté dívky, aby si své první chloupky nechaly okamžitě odstranit. Je tedy dámské holení individuální záležitostí, nebo už něco, co spadá do standardní hygieny? Diváci pořadu, ve kterém zarostlí Irka vystupovala ji nenechali na pochybách – 80 % hlasovalo pro žiletky. Co si o tom myslíte vy?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16