Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Divné způsoby, jak snížit váhu

Obezita? Těžko se jí zbavuje... Tady jsou poněkud bizarní způsoby, jak se tukových polštářků zbavit. Některé vyžadují hodně pevný žaludek a dávku odvahy...

Močová injekce

Zbavit se tukových převisů prý pomůže jedna bolestivá, nicméně účinná metoda – denní aplikace injekce s močí. Sheryl Paloni tímto způsobem shodila během pěti měsíců něco přes dvacet kilo. Ale pozor: nejedná se o obyčejnou moč, nýbrž o tekutý odpad těhotných žen.“Kouzlo této odtučňovací kúry nespočívá v moči, nýbrž v těhotenském hormonu HCG (Human Chorionic Gonadotropin), který obsahuje,“ říká doktor Iris McCarthy. Tento hormon dává mozku signál, že tělo je těhotné, čímž nabádá k tomu, aby metabolizmus pracoval rychleji, než obvykle. „Během této léčby se pacienti učí, jak změnit svůj vztah k jídlu,“ uzavírá McCarthy.

magazin.cz

 

Milování jako posilovna

Sex je náš, dělá dobře mně i tobě... Tak tenhle dávný šlágr české skupiny Lucie, jako by si pamatovala i Američanka Pauline Potter (47), která je se svými 700 librami (asi 320 kg) zapsána jako nejtěžší žena planety. Jenže korpuletní dáma se rozhodla si trochu odlehčit a údajně 50 kilogramů ze své mega váhy shodila tím, že se oddávala každodennímu sexu se svým bývalým manželem, Alexem. Dvojice, které se rozvedla v roce 2008, zřejmě kvůli tomu, že zhrzený Alex nepřenesl přes srdce, že má doma slavnou tlouštici, se opět, alespoň v posteli, dala dohromady.

Říkáte si, jak milostný život takové tučnější ženy vypadá? „Nemohla jsem se v posteli moc hýbat, přesto jsem shodila 500 kalorií během jediného aktu. Sex je skvělé cvičení a zároveň se při něm užije spousta legrace.“ Pravda, malý tělocvik se tělnaté Paulině určitě vyplatil, ale v jejím denním příjmu, 10 000 kalorií, se i tento energetický úbytek ztratí. Nicméně pro sedmdesátikilového milence je každá milostná hrátka s ex-manželkou také pěkný záhul.

magazin.cz

 

K-E dieta

V USA se rozmohla docela bizarní odtučňovací metoda s názvem K-E dieta, která spočívá v tom, že tloušťík je zásobován výživou skrz nosní otvor. Autorem této diety je floridský doktor Oliver di Pietro z Floridy. Ten svým pacientům slibuje, že se tímto způsobem zbaví 10 kil během deseti dnů. Ovšem, nebude to příjemná procedura – každý ze zájemců o tuto techniku musí mít implantovanou trubičku, která prochází nosem až do žaludku. Pacientovi je po kapkách do organizmu vpouštěn roztok proteinu, tuku a vody v hodnotě 800 kalorií. Po pár hodinách se započne v těle proces, který se jmenuje „ketosis“, který spustí spalování tuku. Podle dietologů však tento rychlý způsob úbytku na váze není pro svou rychlost příliš zdravý.

magazin.cz

 

Existují kosmetické procedury, které opticky zeštíhlí tělo. Doktor Nikolas Chungay však tvrdí, že kouzlo hubnutí spočívá v úpravě jazyku, která způsobí, že požití jakéhokoliv sousta se stane pro tlouštíka menším či větším peklem. „Struktura jazyku je ošetřena tak, že požití pevných jídel je pro člověka silně bolestivé, takže je odkázán pouze na kašovitou stravu.“ Výsledky po této drastické odtučňovací kúře jsou však příznivé – během jediného měsíce můžete zhrubnout zhruba o deset kilo. Sám Chungay tvrdí, že drastická stravovací technika je určena pouze tlouštíkům, kteří neúspěšně vyzkoušeli už několik diet a pořád v nich převládá chuť k jídlu.

 

Počítadlo kousnutí

Jo, i při jídle můžete mít dozor. Alespoň podle vědců z Univerzity v Jižní Karolíně, kteří vymysleli The Bit Counter (počítač kousnutí), který by měl pažravce upozornit na to, že jejich stravování je kapku mimo normu. Přístroj se nosí jako hodinky – tj. na předloktí. Ale pozor, tento stylový doplněk stravy stojí 799 dolarů (tedy 16 tisíc korun), koupíte ho na webovce www.icountbites.com.

magazin.cz

 

Cesta s hubnutím

Pssst – chcete shodit pár kilo a přitom se nedrásat dietou? Stačí, když strávíte týden dovolené ve speciálním vyvýšeném místě v německém Zugspitz. Vědci, kteří se zabývali obezitou totiž vyzkoumali, že za jediný týden zdejší „trosečníci“, kteří pili a jedli, co hrdlo ráčí, zde zhubli zhruba kilo a půl. Jak to? Podle vědců je to způsobeno povětřím a vysokou nadmořskou výškou...

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!