Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Recyklujte oblečení

V dnešní době už se recykluje kde co. Recyklací vyřazeného oblečení přispíváte k ochraně zeměkoule, ale také z toho můžete něco vytěžit.

Recyklovat se dá několika způsoby. Oblečení můžete darovat různým organizacím, které pomáhají například lidem bez domova a chudým. Pokud se vám nechce vyhledávat taková místa, tak stačí vhodit čisté a vyprané oblečení v pytlích do speciálních oranžových a červených kontejnerů, které jistě najdete v okolí vašeho bydliště.

magazin.cz

 

Jestliže na tom budete chtít také něco vydělat a případně si za utržené peníze pořídit nové oblečení, také to lze udělat několika způsoby. Oblečení můžete vložit na internetové stránky, které se zabývají prodejem a výměnou nového a použitého nepotřebného oblečení. Stačí si jednoduše založit profil a můžete nabídnout své kousky. Takovými „obchody“ jsou například www.votocvohoz.cz, nebo www.secondoutfit.cz.

Kampaň na šetření životního prostření rozjel i řetězec švédské módy H&M. V jejich obchodech jsou umístěny speciální boxy, do kterých můžete nosit své vyřazené oblečení. Nejen že šetříte přírodu, ale také budete odměněni. Za každou odevzdanou tašku s oblečením získáte poukázku na slevu. A za každý kilogram oblečení pošle H&M peníze na charitu. Více se dozvíte na www.hm.com. Také další obchody se zapojily se svými ekologickými projekty a nabízejí třeba výměnu starého oblečení za nové. Funguje to tak, že přinesete například staré džíny a dostanete slevu na nové.

Než hodíte oblečení do popelnice, rozmyslete si to, protože i starými a nepotřebnými věcmi můžete druhým pomoci.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!