Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Co o vás prozradí účes

Účes dokáže prozradit o člověku tolik, co třeba rysy v obličeji. Alespoň to tvrdí někteří odborníci zabývající se čtením v lidské tváři.

Možná vás napadne, že v tom musí být nějaký háček. Vždyť přece asi každý člověk svůj účes během života mění. To je sice pravda, ale experti zjistili, že většina lidí mění účes zrovna v té době, kdy dochází i k nějaké změně jejich povahy či vlastností. Co o vás tedy prozradí barva, typ či střih vlasů?

 

Zrzavé vlasy

Máte zrzavé vlasy? Tak to si s vámi lidé určitě užijí spoustu legrace. A to prý i v případě, že se nejedná o vaši přirozenou barvu vlasů, tedy i když si je barvíte. Zrzatí lidé mají rádi zábavu, smysl pro humor i upřímnost. Co však nesnesou, to je nuda. Někdy mají sklony všechno zbytečně dramatizovat, jsou plaší a bojí se odmítnutí.

 

Kudrnaté vlasy

Kudrnaté vlasy údajně poukazují na dobré srdce. Lidé s takovými vlasy jsou zpravidla štědří a pečliví, ale také plní vášně. Ve společnosti se pak uplatní jejich schopnost vést kolektiv. Negativním povahovým rysem kudrnatých jsou však občasné sklony k agresivitě.

magazin.cz

 

Vlnité vlasy

Vlnité vlasy jsou vlastní osobám a emocionálně založeným, bohužel však také snadno citově zranitelným. Tito lidé se také nikomu moc nesvěřují a vše dusí v sobě. Pokud se objeví nějaký problém, raději mlčí, než aby o něm mluvili. Rádi tráví čas sami, milují totiž svobodu a nenechají se omezovat. Pozitivní vlastností jedinců s vlnitými vlasy je také kreativita.

 

Husté vlasy

Na co mají lidé s hustou kšticí talent, to je ovládání osob ve svém okolí. Často jsou velmi tvrdohlaví, někdo dokonce tvrdí, že lidé s hustými vlasy nemají často chuť na sex. A to má platit i u jedinců s hustým obočím.

 

Natočené vlasy

Ženy, které mají rovné vlasy, si je někdy natáčejí. I tuto skupinu si odborníci vzali na mušku a zjistili, že jí chybí smysl pro humor a neužijí si moc zábavy, což si údajně kompenzují právě natáčením vlasů. Dotyčné osoby pak mají pocit, že jsou pro své okolí přitažlivější a působí pozitivním dojmem.

magazin.cz

 

Narovnané vlasy

Nemáte rádi své od přírody vlnité nebo kudrnaté vlasy? Musíte je každý den narovnávat, abyste se cítili dobře? V tom případě by o vás odborníci řekli, že vedete poněkud chaotický život. Něco jako klid a pořádek moc neznáte. Vlasy si pak rovnáte proto, abyste je zkrotili, a mírníte tak symbolicky i chaos ve svém životě.

 

Polodlouhé vlasy

Polodlouhé vlasy mají lidé mnohdy také proto, že nevyžadují nějakou náročnou péči. Prakticky je stačí jenom umýt a nechat volně uschnout. Lidé s tímto účesem jsou prý velmi inteligentní a mají smysl pro logické myšlení. Také se jedná o osoby empatické, cílevědomé a mnohdy i soutěživé.

 

Dlouhé vlasy

Dlouhé vlasy, to je účes vlastní jedincům, kteří hodně spoléhají na své pocity. Jedná se o lidi romanticky a často kreativně založené. Někdy však žijí trochu lehkovážně.

 

 

Krátké vlasy

Krátké vlasy a jednoduchý střih účesu nenáročný na péči a úpravu údajně nosí ti z nás, kteří neradi něco řeší. A nejedná se jenom o problémy a praktické věci v každodenním životě, ale také o své vlastní pocity, kterým tito lidé nepřisuzují žádný zvláštní význam.

magazin.cz

 

Vlasy stažené do drdolu

Některé ženy rády nosí složité drdoly. A čím složitější drdol je, tím více je osoba, která ho nosí, sebekritická. Složité drdoly také vypovídají o nízkém sebevědomí a zbytečném dramatizování všeho kolem sebe.

 

Asymetrický sestřih

Účesy asymetrického a nekonvenčního střihu poukazují na to, že je jejich nositel zábavný člověk. Není s nimi zkrátka nikdy nuda.

 

Dlouhé sestříhané vlasy

Takto upravené vlasy svědčí o tom, že člověk potřebuje mít ve všem absolutní pořádek a řád. Lidé s tímto účesem se také snaží za všech okolností dosáhnout co nejlepších výsledků a jsou tak trochu perfekcionisté.

 

Vysoký culík

Stahujete často své vlasy do vysokého culíku. Pak jste tedy podle expertů člověk cílevědomý a soutěživý, který si jde tvrdě za svým a nic ho nezastaví.

magazin.cz

 

Cop

Vlasy spletené do copu, to je účes typický pro osoby, které se starostlivě starají o lidi ve svém okolí. Potřeby jiných jsou pro ně důležitější než ty vlastní. Mají otevřené srdce.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!