Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Když se ženy špatně nalíčí

Ženy se líčí, aby vypadaly lépe, ubraly si opticky pár let a zaujaly okolí. Ovšem v některých případech je tomu právě naopak.

Některé dámy se při líčení dopouštějí chyb. Jaké jsou ty nejčastější a nejvýraznější?

 

Nepřirozená úprava obočí

Krásu každé ženy pokazí až příliš vytrhané obočí. A bohužel je velmi často podceňovaná jeho barva. Barva obočí by se měla co nejvíce blížit barvě vlasů. Je to totiž přirozené. Tmavovláska odbarvená na blond má od přírody tmavé obočí. A to k blond vlasům moc neladí, působí to nepřirozeným dojmem. Co s tím?

Obočí můžete snadno a efektivně upravit a zvýraznit speciálními stíny určenými pro obočí. Pokud je nemáte k dispozici, použijte klasické oční stíny v odstínu, který potřebujete. Když bude vaše obočí vypadat přirozeně, budete vypadat lépe i vy.

magazin.cz

 

Chybějící řasenka

Ne každá žena používá řasenku. Pravdou je, že celá řada žen si nemaluje řasy z toho důvodu, že řasenka jde obtížně odlíčit, nebo že mají krátké řasy. Bohužel pak takové dámy zvýrazňují své oči nepřirozeně vypadajícími očními stíny. Řasy jsou přitom na očích dominantní a tak by měl vypadat i jejich make-up.

Pokud máte krátké řasy, vyberte si řasenku s menší aplikační spirálou a hned se vám budou snadněji líčit. Snáze řasy pak odlíčíte, když zvolíte odličovač s maximálními čistícími účinky. Kosmetických výrobků je celá řada, stačí si jenom dobře vybrat.

 

Výrazné oční stíny

Velkou chybou při líčení jsou až moc intenzivní a špatně rozetřené barvy. Výrazné a extravagantní barvy může žena samozřejmě zvolit, pokud jde třeba na večírek. Ovšem když žena volí podobné líčení každý den, není to vhodné a ani vkusné. Pokud se vám barvy na tváři obtížně roztírají, pořiďte si kvalitní štětec a hned vám to půjde lépe.

Jestli nechcete působit na okolí příliš extravagantně, volte barvy neutrální, jako je třeba béžová, šedá nebo hnědá a odstíny těchto barev. Tak bude líčení co nejpřirozenější. Úměrně s věkem je pak vhodné ubírat na intenzitě a perleti.

magazin.cz

 

Špatné použití rozjasňovače a pudru

Mnoho žen se dnes neobejde bez rozjasňovací tyčinky, která dokáže zamaskovat kruhy pod očima, vrásky a další vady na kráse. Bohužel některé ženy aplikují rozjasňovač přes pudr, což však udělá více škody než užitku. Pamatujte, že rozjasňovač se aplikuje vždy pod pudr. Pokud však používáte make-up nebo kompaktní pudr, pořadí je přesně opačné.

 

Intenzivní kontura rtů

Pokud používáte světlejší odstín rtěnky než kontury rtů, vypadá to nepřirozeně a tak trochu i lacině. Nanášíte rtěnku pouze na spodní ret a na ten horní ji jednoduše obtisknete? Další chyba. Nikdy tak nedosáhnete skvělého výsledku. Ale zpátky ke kontuře. Ta by měla mít stejnou barvu jako rtěnka. Pečlivě obtáhněte tvar vašich rtů, popřípadě ho upravte. Rtěnku je pak dobré nanášet štětečkem.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!