Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
šicí stroje / foto: shutterstock

Moderní šicí a vyšívací stroje si nacházejí své místo na slunci

Málokterá zručná švadlenka si vystačí se stroji po babičce, a tak sáhne po moderních přístrojích, které svými funkcemi výrazně zjednodušují samotné šití i radost z ručně vytvořených modelů.

Šicí stroje a vyšívací stroje se začínají znovu řadit mezi nejpoužívanější zařízení mnoha domácností. Rukodělná výroba si totiž po okouzlení dostupnou konfekcí po Sametové revoluci začala nacházet své místo na slunci u mnoha českých hospodyněk.

Jednoduché automatické funkce zajistily prestiž šicím strojům Brother

Pojďme nahlédnout pod pokličku výrobců, kteří se zaměřením na šicí stroje, vyšívací stroje a veškeré příslušenství s úspěchem řadí mezi špičkové produkty. Stroje značky Brother se dokonce umístily v prestižním oceňování v D-testu na předních pozicích. Rok 2016 byl v testování čtrnácti typů šicích strojů prodávaných v Česku nejúspěšnější pro modely Brother Innov-ís 55 a Brother Innov-ís 15. Oceněny byly právě jeho vlastnosti, díky nimž je snadno uživatelný, a malá hlučnost.

LED osvětlení, snadné ovládání a nízká hlučnost

Proč se šicí stroje Brother tak lehce používají? Systém funkcí umožňuje začátečníkům i pokročilým s lehkostí využívat možnosti strojů, jako jsou polohování jehly bez otáčení ručním kolečkem, systém automatického zapošívání stehu na konci a počátku šití. Elektronický regulátor umožňuje šití i bez ovládacího pedálu, knoflíkové dírky je možno obšívat několikerým rovnostehem, nejen stehem typu cik-cak. Významným zjednodušením je LCD displej, na němž se ukazuje číslo programu, šířka a délka stehu či patka vhodná pro konkrétní steh. LCD osvětlení bez potřeby výměny žárovky i sedmiřádkový podavač jsou samozřejmé součásti všech šicích strojů Brother.

Vyšívací stroje s možností vytvoření vlastního vyšívacího formátu

Rovněž vyšívací stroje mají spoustu užitečných funkcí, díky nimž se vyšívání výšivek, monogramů a obrázků stane hračkou i pro začátečníky. K šicím strojům Brother se dodávají rovněž programy pro vyšívání i vyšívací formáty. Uživatel není limitován prodávanými programy, vyšívací formát si může sám vytvořit. Rukodělná výroba se tak snadno stane dostupná a originální pro všechny zájemce o šití a vyšívání.

K tomuto článku není otevřena diskuze