Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
355ab85ca6c970a7641040d92836be70 / foto: https://gruandgo.cz/

Dámské šaty - Vybere si každý

Šaty jsou nezbytné v dusných letních dnech, ale také při různých společenských příležitostech.

Každá žena má ve svém šatníku minimálně jedny dámské šaty. Ať už se jedná o obyčejný letní typ nebo třpytivé minišaty.

Ačkoliv se jedná o vcelku základní a jednoduchý módní prvek, mnoho žen si často neví rady s tím, jaké šaty vybrat tak, aby co nejvíce lichotily jejich postavě. Vybrat špatné šaty je jednoduché, ale vybrat ty, které z vás udělají princeznu, už není tak lehká záležitost. Každá z nás má jiný typ postavy a něco takhle individuálního se nedá škatulkovat, ale přesto se společné rysy najdou u většiny z nás. Dnes si tedy povíme něco o tom, jaké šaty vybrat pro jednotlivé druhy postav.

Dámské šaty - Pro všechny typy postav

Jak už jsme si řekli, každá postava má své individuální rysy a přednosti i nedostatky. Zpravidla se ale vždy dají najít šaty, které zvýrazní to, co je na vás jedinečné. Samozřejmě existují i ty, které podtrhnou všechny vady na kráse, ale těm se dnes chceme vyhnout. Nezáleží na tom, jestli hledáte šaty plesové nebo jen něco, čím zaplníte mezeru v šatníku - existují nepsaná pravidla, která by se měla pro vaši lepší vizáž dodržovat.

Tvar hrušky

Pokud patříte k majitelkám tohoto typu postavy, charakterizují vás plné boky a stehna a méně objemný dekolt. V tomto případě jsou pro vás vhodné šaty ve tvaru písmene A, které by neměly sahat nad vaše kolena. Dávejte ale pozor na to, aby sukně šatů nebyla příliš rozšířená, v souladu s širokými boky by to zanechalo dojem baletní sukně. Daleko lepší volbou pro ženy s postavou hrušky bývají šaty dvoudílné, protože častým bývá rozdíl mezi velikostmi vrchní a spodní poloviny vašeho těla - dvoudílné šaty je v tomto ohledu jednodušší přizpůsobit vašim potřebám.

Tvar jablka

Ženy s postavou jablka mají objemnější pas a boky, což může některé pokoušet ke koupi šatů převázaných v pase. Tato strategie nebývá tou nejlepší volbou, protože optické zeštíhlení pasu pak vypadá nuceně. Vhodnější je převést pozornost od pasu k ramenům, což znamená opticky je rozšířit. Dosáhnout toho můžete nafouklejšími nebo širokými rukávy. Jakmile jsou vaše ramena širší, vše v oblasti pod nimi působí štíhleji. Místo typických překřížení v pase zvolte spíše jemný řetízek nebo stužku kolem boků. Působí něžně a zjemní obvod vašeho pasu.

Menší dekolt

Pokud vám příroda nenadělila košíčky velikosti D, nezoufejte. Větší objem můžete svému poprsí dodat třeba vrstvenými náhrdelníky nebo výraznými detaily. V tomto případě není dobrý nápad volit příliš hluboké výstřihy, protože by něco takového akorát upozornilo na nedostatky. Pozornost můžete odvést například širokou sukní šatů s více detaily, třeba krajkou a volánky. Zde se můžete přesvědčit o tom, že i bez odhaleného dekoltu můžete nadělat hodně parády.

Celkově štíhlá

Štíhlé typy postavy mívají sklony k atletičtějšímu vzhledu bez křivek. Naštěstí není nic těžkého je opticky přidat. Můžete volit dlouhé šaty, jejichž pas se rozšiřuje ve větší volán, nebo šaty se samotným vzorem, který vám přidá křivky - typicky vlnky. Celkový objem postavě můžete přidat vrstvením - když se rozhodnete pro lehký kardigan nebo sáčko, nebude vám navíc ani zima.

Co mít na paměti?

Ať už vaše postava vypadá jakkoliv, s dostatečným množstvím informací a snahy můžete najít šaty, které vaší postavě skvěle padnou. Abyste toho ale jednoduše dosáhla, je nejdůležitější vědět, jaký typ postavy vlastníte. Zjistíte to snadno - stačí se postavit před zrcadlo, prohlédnout se od hlavy až k patě a rozhodnout se, jaký tvar vám vaše postava připomíná. Pokud vidíte trojúhelník, pravděpodobně máte typ hrušky, pokud jste silnější v pase, nejspíš je to jablko. Po čase vybírání oblečení na základě vašeho typu postavy zjistíte, že se nejedná o složitou záležitost. Nezapomínejte se dívat na barvy a vzory a experimentovat s novými věcmi. Například tady se můžete dočíst o tom, že i to, co se vám může zdát nudné, je mnohdy tou správnou volbou. A pamatujte, krásné šaty se najdou pro každou ženu.

K tomuto článku není otevřena diskuze