Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Na lyžích / foto: shutterstock

Zima se blíží: Víte, jak vybrat lyžařské brýle

Pro mnohé milovníky tepla doslova tristní zpráva. Podzim už ovšem začíná vládnout pevnou rukou a zimní období na sebe nenechá dlouho čekat. Už nyní byste si měli zkontrolovat stav vaší zimní výbavy!

Podívejte se určitě nejenom na lyže a snowboard. Hodně důležitou roli hrají také různé doplňky. Mezi ty stoprocentně patří lyžařské brýle. Že žádné nemáte, nebo se ve vaší skříni krčí nějaké staré? Pak právě nastal nejvyšší čas pro pořízení nějakých nových. Jak ovšem při nákupu potupovat? Čtěte dál, prozradíme vám to.

Musí dokonale sedět

V první řadě se soustřeďte na to, aby vám lyžařské brýle dokonale seděly. Rám by měl být elegantně rozložen na tváři. V žádných místech nesmí docházet k tomu, že budou brýle tlačit. Především v oblasti nosu musí dokonale sedět. Jestliže vás budou i malinko omezovat v dýchání, rozhodně je neberte. 

Kvalita spočívá v mnoha užitných vlastnostech

V každém případě se soustřeďte především na samotné vlastnosti brýlí. Hodně důležitá je především UV ochrana. Mimo té pro UVA, UVB a UVC se zaměřte také na přítomnost složky, která dokáže tlumit modrou část barevného spektra. Nesmí také docházet k zamlžení zorníku. Za tímto účelem byla vyvinuta funkce antifog. Potřebná je i maximální pevnost rámu, jenž odolá i případnému nárazu či styku s lyžařskou holí. V neposlední řadě se zaměřte na maximální zorné pole.  

Design a kompatibilita s přilbou

Lyžařské brýle musí nějak vypadat. Na sjezdovce byste měli být dokonale sladění se vším všudy. Určitě berte ohled na barvy a tvar přilby. Ta je totiž brýlím úplně nejblíže a měla by spolu s nimi tvořit kompaktní celek. Zapomenout nemůžeme ani na konkrétní značku. Naším tipem jsou brýle Oakley. Vybrat si lze ze spousty elegantní modelů, které vám budu v zimě dokonale sedět se vším všudy.

Zima se blíží: Víte, jak vybrat lyžařské brýle

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!