Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Černá maska / foto: shutterstock

6 receptů na domácí peeling: který vyzkoušíte?

Proč utrácet za drahý peeling, když si stejně tak skvělý můžete vyrobit sami doma? Šetřete peníze i životní prostředí a vyzkoušejte některý z receptů na domácí peeling, který si určitě zamilujete. A vaše tělo jakbysmet!

Proč používat peeling?

Úkolem peelingu je zbavit pokožku odumřelých částeček kůže. Pokud jste si někdy peeling dělali, pak mi jistě dáte za pravdu, že je po něm pokožka příjemná heboučká, hladká a příjemná na dotek. A o to tady jde. Proto pravidelný peeling nepodceňujte. S domácí výrobou vás to o to více bude bavit!

Recept první: cukrový peeling

Smíchejte 3 polévkové lžíce krupicového cukru, přidejte 1 polévkovou lžíci olivového oleje a na závěr ještě 20 kapek vámi vybraného esenciálního oleje. Vše promíchejte a aplikujte na pokožku.

Recept druhý: kávový peeling

Vyrobte si pleťový kávový peeling, díky kterému bude vaše tvář nejen krásně jemná, ale i úžasně vonět. Budete potřebovat 50 ml pleťového krému, do kterého přidáte 10 kapiček esenciálního oleje a 1 polévkovou lžíci hrubě namleté kávy. Smíchejte a naneste na obličej – nenanášejte kolem rtů a očí.

Recept třetí: solný peeling

Na ruce a nohy vám můžu všemi deseti doporučit solný peeling. Chcete prozradit, jak si ho připravíte? Smíchejte 4 polévkové lžíce jemné mořské soli se dvěma lžícemi mandlového oleje a na závěr ještě 15 kapiček oblíbeného esenciálního oleje. Na drsné nohy nebo ruce neznám nic lepšího!

Recept čtvrtý: ořechový peeling

Pokud máte pocit, že jsou vaše ruce drsné, vsaďte na ořechový peeling. Budete potřebovat 40 ml krému na ruce, do kterého přidáte 3 polévkové lžíce namletých oříšků. Se vzniklou směsí si 10 minut masírujte ruce a budete je mít jako miminko. Vážně!

Recept pátý: skořicový peeling

Jen tak mezi námi: bojujete s celulitidou? Není se za co stydět! Na celulitidu vám pomůže skořicový peeling. Jak ho připravíte? Jednoduše! Smícháte 300 ml bílého jogurtu s jednou kávovou lžičkou olivového oleje. K tomu přidáte 5 polévkových lžic mleté skořice a dobře promícháte. Poté nanesete na pokožku, budete masírovat a pro ještě lepší účinky můžete ještě nechat 30 minut působit.

6 receptů na domácí peeling: který vyzkoušíte?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!