Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Černá kabelka / foto: shutterstock

Kabelka jako dárek? Poradíme vám, jak vybrat tu pravou!

Zvažujete jako dárek k Vánocům vaší přítelkyni, manželce, sestře či dceři koupit kabelku? Skvělý nápad. Aby ale takový dárek skutečně potěšil, neskončil ve skříni, je na místě si trošku zmapovat terén.

I kabelku je totiž třeba vybírat s náležitým rozmyslem. A také na ní nešetřit. Skutečně kvalitní značkovou kabelku si mnohé ženy pořizují na několik let dopředu a neváhají do ní investovat.

Jak vybrat kabelku?

Dámské kabelky si ženy vybírají na základě několika parametrů. Prvním je samozřejmě vkus. Dámská kabelka se ženě samozřejmě musí líbit, jinak ji nosit nebude. Proto si před samotným výběrem trošku zmapujte terén. Při společné procházce zavítejte do nějakého obchodu a obdarované se přímo zeptejte, jaká kabelka by se jí líbila. Nebo navštivte nějaký dobře zásobený e-shop (například different.cz) a nechte si oblíbené modely ukázat. Obhlédnout si však můžete i kabelky, které momentálně nosí.

Zajímejte se

Dále je na místě si při výběru odpovědět několik následujících otázek. Kupujícího by mělo zajímat, kam obdarovaná bude kabelku nosit, co v ní bude nosit i k jakému oblečení ji bude nosit. Dále se kabelky vybírají podle barvy, materiálu, stylu velikosti, ale třeba i typu postavy.

Kabelka podle postavy

Kabelka totiž nepřímo zvýrazňuje místa, jichž se dotýká. Ženám s výraznými křivkami například sluší velké kabelky dlouhé maximálně do pasu. Menší tašky a batůžky zase opticky prodlužují a jsou vhodné pro ženy malého vzrůstu.

Skutečně luxusní kabelka? Kožená!

Kabelku můžete mít koženou nebo syntetickou. Královnou mezi kabelkami je kabelka kožená. Kožené kabelky obecně dýchají puncem luxusu a elegance. Jsou nadčasové a s patřičnou péči doslova na doživotí. Ale také o něco dražší. Velmi kvalitní modely ovšem najdete i mezi kabelkami syntetickými.

Zaměřeno na styl a barvy

Kabelka si také musí rozumět s outfitem ženy a stylem oblékání, jejž vyznává. Jinou kabelku si žádá styl sportovní, jinou elegantní. Ladit s oblečením by samozřejmě měla i barva kabelky. Univerzální je v tomto případě černá kabelka, která se hodí k většině outfitů.

Kabelky a trendy

Co se trendů týče, těm letošní podzim a zimu vládnou kabelky miniaturní. Na pohled zajímavý módní doplněk, ale v reálném životě trošku nepraktický. V hledáčku většiny žen jsou přeci jen kabelky, do nichž se alespoň něco vejde.

Kabelka jako dárek? Poradíme vám, jak vybrat tu pravou!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!