Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Perlový náhrdelník / foto: shutterstock

Originální i klasické zlaté přívěsky, kterými okouzlíte

Náhrdelníky lidé nosí už od doby kamenné. Obvykle šlo o různé řetízky nebo šňůry z korálků, perel či kamínků, ke kterým někdy přibyl i přívěsek. Ten měl často za úkol léčit nebo chránit před zlem či nebezpečím.

Starověcí Egypťané si oblíbili náhrdelníky s přívěsky ve tvaru různých hieroglyfů, ve středověku a renesanci zase vzrostla popularita přívěsků s iniciálami nebo krátkým mottem.

Dnes vám představíme výběr tvarů a typů zlatých přívěsků na krk, který je v současné době mimořádně bohatý. A je už jen a jen na vás, zda pro vás tento šperk plní čistě ozdobnou úlohu, nebo věříte i v jeho neobyčejnou moc.

Klasika a jednoduchost, která nikdy nezklame

Mezi tradiční přívěsky na řetízek patří ty v podobě medailonku, který může zdobit drobná ruční rytina či třpytivý diamant. Jsou oblíbené také u celebrit, mohli bychom je vidět třeba u Olivie Wildeové nebo Charlize Theronové.

Pokaždé noblesně vypadá jako přívěsek perla, která může mít různé tvary, barvy i velikosti. K nošení perlových přívěsků a náhrdelníků vyzývala už Jackie Kennedyová. Ta tvrdila, že „perly jsou vždy vhodné“.

Duchovní rozměr ozdoba získá, když si vyberete jako přívěsek křížek z bílého zlata. Minimalistický dojem zase budí jednoduchá kulička nebo kruhy. Tyto druhy přívěsků se hodí ke každé příležitosti a jsou základem šperkovnic slečen i dam v jakémkoliv věku.

Přívěsek se zlatým srdíčkem = dokonalé vyjádření lásky

Romantické přívěsky ve tvaru srdce jsou skvělými dárky, které řeknou vše za vás. Existují v různých velikostech a provedeních. Ať už tedy budete chtít udělat radost své drahé polovičce, malé princezně, kamarádce, či mamince, nemůžete sáhnout vedle.

Láskyplný nádech ideálně potrhne růžové zlato, dotek luxusu dodá drobný briliant. Pokud toužíte po skutečně originálním šperku, můžete zvolit přívěsek s drahokamem vybroušeným do tvaru srdce.

Čerpání sil návratem k přírodě

Chcete u sebe mít neustále něco, co vám bude připomínat, že starosti běžných dní jsou pomíjivé? Energii přírody, která vám napomůže k jejich překonávání, vám může dodávat právě přívěsek. K dostání jsou různé přírodní motivy jako ptáček, květina, lísteček nebo strom života, který je v poslední době obzvlášť oblíbený.

Pokud chcete svou volbou ozdoby na krk opravdu vyniknout, pozornost jednoznačně upoutají přírodní drahokamy. Pozoruhodnou barvou zaujmou třeba akvamarínové přívěsky nebo přívěsky se smaragdem.

Univerzální zlaté přívěsky využijete jako doplňky při nejrůznějších příležitostech. Na závěr vám doporučujeme vyzkoušet trend vrstvení náhrdelníků. Můžete tak docílit zajímavého efektu a pozvednout i ten nejjednodušší outfit na novou úroveň. Nebojte se zapojit fantazii a zkombinovat třeba šperky z různých barev zlata. Určitě zaujmete na první pohled!

Originální i klasické zlaté přívěsky, kterými okouzlíte

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!