Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jak ošetřit tělo po letní smršti

Stejně jako jste svá těla připravovaly na léto, je nutné je ošetřit i po něm. Léto, což znamená horké počasí, zrádné sluneční paprsky a suchý vzduch, dalo každičkému kousku vašeho těla zabrat.

Vlasy pořádně nabalzamovat a zastřihnout
Je jedno, jestli máte vlasy v délce po zadek či krátké mikádo. V obou případech je nutné porost hlavy oživit. Nejjednodušším způsobem bude navštívit kadeřnici, která ostříhá roztřepené vysušené konečky, případně dá na vlasy přeliv, který „zacelí“ narušený povrch vlasů.

magazin.cz


V rámci podzimní regenerace na čas zapomeňte na vysoušeče vlasů či žehličky, které porost hlavy teplem zbytečně zatěžují.

Vlasy vyživujte maskami k tomu určenými, které jednou týdně vetřete do umytých vlasů a necháte alespoň patnáct minut působit. Stejně dobře vám poslouží i kvalitní olivový olej, jehož malé množství vetřeme do vlasů a necháme volně uschnout.

Nehty naložit do oleje
Ty z vás, které propadly kouzlu umělých nehtů, to mají jednoduché, stačí jim navštívit svou manikérku a nová paráda je na světě. Nic řešit nemusí ani ty, které si navykly k manikérce chodit se svými přírodními nehty každý týden. Ne každá z nás má ale na podobné libůstky čas a - co si budeme povídat - peníze…

magazin.cz


My ostatní si tedy musíme poradit samy. Kvalitní souprava na manikúru je základ a měla by obsahovat ostré nůžky, kleštičky, špachtličku na zatlačení kůže kolem nehtů a skleněný nebo papírový pilník. Na ty kovové zapomeňte, třepí se po nich nehty.

Stavění hradů z písku nebo třeba stanování v divočině nehtům určitě neprospělo, a tak jim dodejme dostatek vláhy. Buď v podobě mírně ohřátého oleje, do kterého si konečky prstů jednou týdně na dvacet minut naložíme, či výživných krémů. Není třeba dodávat, že to samé je nutné udělat i s nehty a vysušenou kůží na nohách.

Kůže - vydrhnout a namazat
Budu počítat s tím, že většina z vás byla v létě rozumná a škodlivým slunečním paprskům se nevystavovala déle, než bylo nezbytně nutné. Těm stačí se své pleti věnovat tak jako obvykle s tím, že do pečujícího repertoáru zařadí i silně hydratující krémy a mléka, které kůži dodají ztracenou vláhu.

magazin.cz


Než ale s podobnou péčí začnete, je potřeba se zbavit staré vrstvy kůže pomocí peelingů. Přirozené opálení kůže si můžete udržovat i nadále pomocí tělových mlék s příměsí samoopalovacího krému. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou – kůži vyživíte a navíc šetrně „opálíte“.

A pro ty z vás, které ještě stále nepochopily, že čokoládová barva je už dávno out, mám jedinou radu: zajděte si k dermatologovi a ten vám rázně vysvětlí, jak moc hazardujete se svým zdravím.

Jak se o sebe staráte po létě?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26