Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak v obličeji zamaskovat, co příroda ošidila

Ranní seance před zrcadlem se neobejdou bez korekcí toho, co bychom rádi před svým okolím skryli.

Touha pomoci malinko přírodě je společná ženám všech věkových skupin a postavení, ani na první pohled velmi krásné ženy nejsou bezchybné. Pokud bychom však rádi skryli drobné nedostatky pleti, je dobré vědět, jak na to.

Základem pro jakékoliv korekce v obličeji je kvalitní podkladový make-up, který nemění tón pleti, ale vyrovnává vady, skvrnky, vybledlé či naopak zarudlé části obličeje. Je dobré si uvědomit, že odstín pleti v létě a v zimě se může lišit až o několik odstínů a vybírat jiný make-up pro tato dvě roční období.

magazin.cz

Pudr slouží hlavně k fixaci make-upu.

Make-up zajistíte pudrem
Bude-li se vám zdát, že na obličeji zůstávají na některých místech po nanesení make-upu tmavší partie, můžete jim pomoci díky korekčnímu make-upu. Korektor bývá nejpraktičtější ve vysouvací tyčince a na tmavší místa se nanáší v tečkách ukazováčkem nebo vatovým tamponem.

Na závěr je důležité make-up pokrýt vrstvičkou pudru, který především zajistí jeho stálost. K těmto účelům také pudr zejména slouží, i když jej ženy používají často chybně samostatně, aby se příliš neleskly. Mnoha typům pleti ale tento způsob škodí, protože příliš vysušuje.

Jak rozzářit tvář?
Pokud vypadá make-up pokrytý vrstvou pudru příliš unyle, oživte vzhled pleti bronzovým pudrem s měňavými částečkami.

Také stíny i rtěnka déle vydrží, pokud lehce přejedete pudrem oční víčka a rty. Růž na tváře váš vzhled oživí, dávejte si ale pozor, kam ji nanášíte. Správně se roztírá od středu tváře k vrcholu ušního boltce tak, aby zdůraznila lícní kosti. Klíčem k bezchybnému vzhledu však bývá především líčení očí a úprava obočí.

magazin.cz

Se špatně upraveným obočím budete vypadat jako klaun.

Obočí frčí přirozené
Především na korekci tvaru obočí bychom neměli zapomínat, na druhou stranu – méně je někdy více. Ani dokonale upravené obočí nebude působit dobře, pokud nebude přirozené. Správná úprava však rozhodně umí upravit tvar očí a učiní váš obličej atraktivnější.

Rozhodně se zbavujte chloupků u kořene nosu, které vám dávají zarputilý, nepříjemný výraz. Odstraňují se také chloupky na očnicové kosti, kde je vhodné používat rozjasňující oční stíny.

Jakmile se vám podaří dosáhnout požadovaného tvaru, dokreslete obočí speciální tužkou v přirozené hnědé barvě. Nikdy ne však jednolitou linkou, vždy jemnými tahy, jako bychom dokreslovali jednotlivé chloupky obočí.

Když oči rostly, jak neměly
Jak vyzrát na ne zcela optimálně posazené oči? Pokud máte blízko posazené oči, oddálíte je nanesením očních stínů na horní víčka, přičemž světlejší stín se použije u nosu a tmavší vždy až u spánků. Tužkou se zvýrazňují jen postranní koutky oka.

Daleko posazené oči naopak přiblížíte nanesením očních stínů na horní víčka, přičemž u nosu půjde vždy o tmavší stín, který necháme zesvětlit do ztracena ke stranám. Tužkou pak obtáhněte celu konturu oka.

magazin.cz

Šikovně nanesené stíny pomohou souměrnosti očí a obličeje.

Zapadlé oči opticky rozjasníte a zvýrazníte nanesením světlých očních stínů na celém horním víčku. Oku dodá na zajímavosti obtažení barevnou konturovací tužkou, vždy používejte řasenku a zvýrazněte přirozeným způsobem i obočí.

Vystouplé oči prohloubíte, jestliže nanesete tmavé oční stíny na celé horní a jemně i na dolní víčko. Naopak se vyvarujte barevných řasenek a očních stínů s leskem, které vystouplé oči ještě více zdůrazní.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20