Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mónica Cruzová se sestrou Penélope / foto: Charles Vögele

ROZHOVOR - Mónica Cruzová: S Penélope máme stejný vkus

Španělská herečka Mónica Cruzová se prý se svojí slavnou sestrou, Penélope Cruzovou, nikdy moc nehádá. Shodnou se skoro ve všem. Dokonce i v módě. Tady je důkaz: společná kolekce Biaggini Violet pro módní značku Charles Vögele!

Společně se svou sestrou jste navrhly novou kolekci Biaggini Violet pro značku Charles Vögele. Jak vám společná práce šla - to opravdu máte tak stejný vkus?
"Potěšilo nás, že si značka Charles Vögele vybrala zrovna nás. Já i Penélope milujeme módu a navíc nás těšilo i to, že naše modely budou cenově přístupné každé ženě. Snažily jsme jim dát dobrý střih a vybrat co nejkvalitnější látky. Zkrátka každý jednotlivý kousek prošel našima rukama... Ptáte se, jestli máme stejný vkus? Musím říci, že sesterství je zvláštní, magický vztah. Třeba jednou se nám stalo, že jsme byly každá v jiném městě a prohlížely jsme si návrhy, obrázky a fotografie k naší kolekci. Obě jsme, nezávisle na sobě, vybraly ty, na nichž byla Jane Birkinová! To je opravdu zvláštní..."

Když máte tak podobný vkus, stávalo se vám v mládí, že jste si jako holky půjčovaly oblečení?
"Ano. A vlastně to trvá dodnes. Když jsem ve Spojených státech, půjčuji si věci z šatníku Penélope. Jakmile sestra dorazí do Madridu, nosí zase moje věci."

magazin.cz


Se sestrou jste si dost podobné i vzhledem. Někteří lidé by vás mohli považovat za dvojčata. Využily jste toho někdy?

"Ani ne. Já jsem totiž na rozdíl od Penélope o dost klidnější..."

Některé ženy, které milují módu, mají vášeň i pro různé doplňky. Třeba sbírají boty, tašky nebo svršky různých módních značek. Jste také taková?

"Upřímně, nerada utrácím za oblečení. V životě jsou totiž mnohem důležitější věci. Na speciální příležitosti nosím modely od návrhářů, které mám ovšem jenom zapůjčené. Jde o drahé věci a sama bych si je nekoupila. V šatníku mám jeden oblíbený kousek - je to baletní sukně, kterou jsem nosívala na hodiny tance, když jsem byla malá. Schovávám ji s láskou. Jde to takový můj poklad."

Přesto jste ale říkala, že máte ráda módu. Kdo je vaším módním vzorem - ikonou?
"Ráda se inspiruji filmy a modely z 50. až 70. let. Líbí se mi třeba herečka a zpěvačka Jane Birkinová. Také mám ale mnoho oblíbených návrhářů - třeba Galliana, Valentina, Armaniho... Pro mě to nejsou jenom „tvůrci šatů“, ale i géniové. To, co dělají, je skutečné umění."

Máte pravdu. Jmenovala jste návrháře - muže. Dnes už tedy není móda jen záležitostí žen, ale i mužů. Jak oblečení muži se vám líbí?
"Je vlastně jedno, co ten člověk má na sobě. Jde o to, jak to nosí. Muži by se měli cítit ve svých modelech dobře a nosit je s velkým sebevědomím, to je dělá atraktivními."

magazin.cz

Vaše sestra je vdaná a nyní čeká narození svého prvního dítěte. Brzy se tedy stanete tetou. Co vy - uvažujete také o svatbě a miminku?
"Moc se těším, až se stanu tetou. Sama ale o rodině zatím nepřemýšlím. Domnívám se, že být vdaná znamená i tvrdě pracovat na manželství - neustále ho posilovat, budovat... A to je hodně těžká práce."

Ukázka modelů, které Mónica a Penélope vytvořily:



magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11