Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Originální brýle ze dřeva

Jste krátkozrací nebo dalekozrací? Pokud neholdujete kontaktním čočkám, potřebujete brýle. A co takhle brýle s dřevěnými obroučkami?

Kov, dřevo, plast

magazin.cz
Většina obrouček, které jsou na trhu, jsou vyrobeny z plastu nebo kovu. Dřevo jako materiál pro výrobu brýlí je v našich šířkách zatím tabu. Ovšem v USA je tento typ brýlí celkem populární. Nejde však o žádný výpotek z odřezků, ale o důkladně propracované skvosty.
magazin.cz

Voděodolné obroučky
Vyrábějí se z různého dřeva, jako je bambus, ořech, javor, třešňové dřevo nebo blahovičník. Pokud však máte strach, že dřevěné brýle se po čase roztáhnou, nebo vás budou omezovat například při sportování, jste na omylu. Většina výrobců zaručuje, že brýle jsou voděodolné, takže bez problémů si s nimi můžete jít i zaplavat.


Trend pro tuto sezónu – „kočičí“ brýle!
Výhodou dřevěných obrouček je, že mají jemný odstín, který sluší téměř každé pleti. Je samozřejmě jen na vás, zda zvolíte tmavší, nebo světlejší tón dřeva.

Australská firma Fritz nabízí ve své nové kolekci dřevěné obroučky různých tvarů – od klasicky hranatých až po okrouhlé či retro „kočičí“ tvar brýlí ve stylu 50. let, který bude na jaře velmi žádoucí. Více modelů a informací najdete na www.fritzframes.com.


Originální pozdrav z lesů...
Výrobců dřevěných obrouček je samozřejmě hodně. Spousta značek je v USA – například Wooden Specs, Villa Eyewear, Drift.

Ale jak je vidět, dřevěná móda pomalu proniká i do Evropy, takže se jí začínají zabývat i zdejší výrobci. Mezi ně patří například německá značka Herrlicht, dánská M.A.D.E. Nebo italská W-Eye. Sympatické je, že firmy se snaží brýle vyrábět ručně, takže každý kousek je vlastně originálem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12